Excelsior woest na ontgroeningsritueel in stadion

1 november 2021, 18:10   Bijgewerkt: 1 november 2021, 18:17

Excelsior is niet te spreken over het gedrag van een kleine groep supporters afgelopen zaterdag. Tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven werd de grensrechter bekogeld met bekers bier, klonken er spreekkoren vanaf de tribunes en besloten twee supporters zelfs het veld in het Van Donge en de Roo-stadion te betreden.

Scheidsrechter Martijn Vos had het duel na de ongeregeldheden tijdelijk stilgelegd, waarna twee jonge bezoekers het veld betraden en richting de middenstip renden. Daar ging het duo een potje judoën. ""Dat was een geintje van die studentenvereniging", vertelt algemeen directeur Daan Bovenberg aan RTV Rijnmond. "Een soort ontgroeningsritueel. Het zijn geen supporters uit onze vaste fanbase."

Bovenberg, zelf oud-speler van de Rotterdammers, hoeft de studenten nooit meer te zien. "Die mensen gaan wij hard straffen, met stadionverboden. Een paar individuen heeft ons in een vervelend pakket gebracht. Dit is niet waar Excelsior voor staat en eigenlijk wil ik er ook niet te veel aandacht aan besteden."

Bovenberg en zijn collega's hopen soortgelijke incidenten de komende weken te voorkomen. De algemeen directeur legde contact met de studentenvereniging van de Erasmus Universiteit, maar vooralsnog zonder succes. "We hebben contact gezocht met de studentenvereniging, maar we krijgen nog geen gehoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen