Pasveer of Onana? "Om de CL te winnen, heb je hem nodig"

1 november 2021, 10:33

Een nieuwe keepersstrijd barst los bij Ajax. De dopingschorsing van André Onana eindigt per 4 november, waardoor Erik ten Hag er een optie onder de lat bij heeft. Op dit moment geniet Remko Pasveer het vertrouwen van de trainer, maar een wisseling van de wacht is niet uitgesloten. Aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS werd de Amsterdamse keeperskwestie zondagavond besproken.

Ajax maakte vorige week bekend dat Onana in genade is aangenomen bij Ajax. De doelman uit Kameroen maakt weer deel uit van de A-selectie, waardoor een terugkeer in wedstrijdverband ook tot die mogelijkheden behoort. Voorlopig zal Onana zich tevreden moeten stellen met een plek op de bank, want Ten Hag ziet geen reden om Pasveer onder de lat weg te halen.

Rafael van der Vaart zou het wel weten als hij het voor het zeggen zou hebben bij Ajax. "Ik zou altijd Onana opstellen. Pasveer heeft het goed gedaan, maar Onana is een puntenpakker. Om de Champions League te winnen heb je Onana nodig", aldus de voormalig middenvelder. Pierre van Hooijdonk merkt op dat Onana niet in beeld zou zijn gekomen als Maarten Stekelenburg niet geblesseerd was geraakt. "Dan hadden ze hem laten rotten op de bank. Dan hadden ze hem echt niet meer gebruikt. Nu blijft Pasveer eerste keeper en als er iets gebeurt, stellen ze hem op."

Theo Janssen denkt ook dat er voor Pasveer weinig ruimte voor fouten is. "Als Pasveer twee keer in de fout gaat, staat Onana weer onder de lat", stelt hij. De van Vitesse overgekomen doelman is sinds de zware blessure van Stekelenburg de eerste keeper van Ajax. De voorbije weken maakt de routinier een uitstekende indruk onder de lat, met als hoogtepunt zijn optreden tegen Borussia Dortmund in de Champions League (4-0).

Lees ookPasveer over Onana: "Ik moet gewoon lekker mijn ding doen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen