Been: "Ik zou zeggen: dat is er één voor Ajax. Dat meen ik echt"

1 november 2021, 08:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mario Been ziet Owen Wijndal het shirt van Ajax wel om de schouders dragen. De 57-jarige trainer, die op dit werkzaam als bestuurslid technische zaken werkzaam is bij Excelsior, zag de linkervleugelverdediger van AZ zaterdagavond tegen PEC Zwolle (3-2) indruk maken.

Been heeft als rapporteur van De Telegraaf Wijndal in zijn Elftal van de Week opgenomen. "Owen Wijndal groeit steeds meer naar zijn oude niveau toe, na zijn blessure en allerlei transferperikelen", aldus Been. "Hij laat zien een heel bepalende speler te zijn bij AZ en gaf ook de assist op de 1-2, waarmee de ploeg terug in de wedstrijd kwam."

Wijndal werd afgelopen zomer nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Marc Overmars, directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club, gaf in mei toe dat hij de linkervleugelverdediger een interessante speler vindt. "Ik zou zeggen: dat is er één voor Ajax. Dat meen ik echt. Het lijkt een probleem dat AZ niet aan Ajax wil verkopen, maar dat vind ik onzin. Als ze gewoon het gewenste bedrag krijgen, dan mag het toch ook Ajax zijn."

Maar of de transfer ooit van de grond komt, is nog maar de vraag. AZ wil eigenlijk liever niet verkopen aan Ajax. "Ik ben nu vijfenhalf jaar technisch directeur van AZ en heb nog nooit meegemaakt dat een traditionele Nederlandse topclub zich heeft gemeld voor een speler van ons. Laat staan dat er een bod is uitgebracht. In de buitenwereld blijft dit maar een item, terwijl ik er nog nooit mee te maken heb gehad. Los daarvan: waarom zou Owen bij een andere club opnieuw in de Eredivisie willen spelen? Hij speelt al twee jaar met groot gemak al zijn wedstrijden, heel bijzonder. Het level Eredivisie heeft hij wel uitgespeeld", zei directeur Max Huiberts een aantal maanden geleden tegen Voetbal International.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen