Barendrecht-keeper krijgt boodschap: "Berghuis aanpakken"

31 oktober 2021, 21:11

Barendrecht werd zaterdagavond tijdens de loting van de KNVB beker gekoppeld aan regerend bekerwinnaar en landskampioen Ajax. De derdedivisionist lijkt daardoor te moeten vrezen dat het uitgroeit tot kanonnenvoer. Doelman Jeffrey Verkerk, aanhanger van Feyenoord, kreeg veel berichtjes van zijn vrienden.

De keeper ontving veel appjes zaterdagavond. "Haha, het was echt heftig. Mijn telefoon ontplofte zaterdagavond", vertelt Verkerk aan het Algemeen Dagblad. "Ik kom uit Rotterdam en heb veel vrienden die Feyenoord-supporter zijn. Ze willen allemaal mee naar de Arena en dat ik daar even mijn doel schoon houd.'' Verkerk kreeg van zijn vrienden een boodschap mee richting het bezoek aan Amsterdam. "Ze willen allemaal dat we hem keihard aanpakken en er tegen hem vol in klappen. Maar we gaan het op voetballen houden."

Verkerk beseft goed dat zijn ploeg eigenlijk bij voorbaat al kansloos is in de Johan Cruijff Arena. "Het is een overwinning op zich voor de carrière van al onze spelers om daar te mogen gaan spelen. Het is wel duidelijk dat we het heel lastig gaan krijgen, ja. Je mag hopen dat ze ons onderschatten, want natuurlijk maak je geen grote kans als je bij Ajax op bezoek gaat."

Barendrecht steeg dit weekend naar de middenmoot van de derde divisie door een klinkende 5-0 zege te boeken op ODIN '59. De ploeg van coach Richard Elzinga bereikte de tweede ronde van het bekertoernooi door ADO '20 na verlenging te verslaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen