Cambuur leidt de dans in waterballet dankzij verloren zoon

31 oktober 2021, 18:38   Bijgewerkt: 31 oktober 2021, 23:29

In een met regen overgoten wedstrijd heeft Cambuur uiteindelijk afgerekend met RKC Waalwijk. Door een doelpunt van Issa Kallon won het met 0-1, waardoor het zich uitstekend revancheerde voor de gemiste strafschop van Robin Maulun eerder in de wedstrijd. Het doelpunt werd mogelijk gemaakt door invaller Nick Doodeman, die na de openingswedstrijd tegen FC Groningen geen competitieminuut meer maakte voor Cambuur.

De nummers twaalf en veertien van de Eredivisie stonden tegenover elkaar. RKC had net een zeer zware periode met acht wedstrijden zonder zege achter de rug en had inmiddels van Sparta in de competitie gewonnen en Willem II zeer overtuigend in de beker verslagen (3-0). Cambuur won ook in de beker van de Ajax amateurs, maar wachtte alweer drie wedstrijden op een competitiezege.

Daarmee blesseerde hij zichzelf, waardoor hij vervangen moest worden, maar bovenal gaf hij daarmee een strafschop weg. Maulun voelde zich de aangewezen persoon om achter de bal te gaan staan, maar met een halfhoog schot kon hij doelman Etienne Vaessen niet verschalken. Later bleek de schouder van Van den Buijs uit de kom te zijn, maar het lukte de medische staf niet op deze er weer in te krijgen. Daardoor moest hij worden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar gelukkig voor hem was dat met een 0-0 tussenstand.

De grootste kans voor rust was wel nog voor RKC, dat de bal van de lijn gehaald zag worden. Via doelman Sonny Stevens kwam de bal op de arm van Mees Hoedemakers, maar gezien die arm langs het lichaam was, kon het spel gewoon verder. Waar het veld in de eerste helft vrij snel was, werd het in de tweede helft juist een vertragende factor. Er bleef veel water liggen op het veld, waardoor de bal anders rolde en stuiterde.

Waar bijvoorbeeld Jens Odgaard in de eerste helft nog behoorlijke kansen miste, bleven de grote kansen in de tweede helft lang uit. De smaakmaker in de wedstrijd tegen Feyenoord David Sambissa raakte geblesseerd aan de hamstring en moest worden vervangen door Doodeman. De buitenspeler startte de eerste wedstrijd van het seizoen nog in de basis, maar maakte daarna geen minuut meer in de Eredivisie. Nu liet hij zich echter direct zien: hij trok de bal voor waaruit Issa Kallon uiteindelijk de ban brak. Het duurde vervolgens tot de laatste vijf minuten tot RKC weer eens gevaarlijk werd, maar de gelijkmaker leverde het uiteindelijk niet meer op, terwijl er nog wel een wolkbreuk was boven het stadion van RKC in de laatste minuut.

Opstellingen en beoordelingen*:

RKC: Etienne Vaessen 7; Alexander Büttner 6 (74. Iliass Bel Hassani -), Dario van den Buijs - (12. Lars Nieuwpoort 6,5), Ahmed Touba 5, Melle Meulensteen 6, Juriën Gaari 5,5; Vurnon Anita 5 (83. Lennerd Daneels -), Ayman Azhil 4 (74. Yassin Oukili -); Saïd Bakari 5 (83. Finn Stokkers -), Michiel Kramer 5,5, Jens Odgaard 6.

Cambuur: Sonny Stevens 7; Alex Bangura 6, Erik Schouten 6 (83. Marco Tol -), Calvin Mac-Intosch 6, Doke Schmidt 6,5; Mees Hoedemakers 6,5, Robin Maulun 5 (77. Mitchell Paulissen -), Jamie Jacobs 5; Issa Kallon 5,5 (83. Jasper ter Heide -), Roberts Uldrikis 5 (77. Tom Boere -), David Sambissa 5 (55. Nick Doodeman 7).

Man of the match: Nick Doodeman

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen