Zlatan kritisch op PSG en Mbappé: "Hij doet er niet genoeg voor"

31 oktober 2021, 15:24

Zlatan Ibrahimovic is in een interview ingegaan op de verrichtingen van zijn oude ploeg Paris Saint-Germain. De Zweed stond er van 2012 tot en met 2016 onder contract en maakte meer dan honderdvijftig doelpunten voor de Parijzenaren. De Franse topploeg heeft de laatste jaren flink veel geld geïnvesteerd, maar volgens Ibrahimovic heeft PSG geen beter elftal dan destijds.

De spits van AC Milan hield een interview met het Franse Téléfoot. "Ik was één van de eerste grote spelers die PSG haalde na de overname en daar ben ik trots op. Zonder mij was de club nooit geworden wat het nu is. Mensen dachten dat ik voor het geld kwam, maar ik heb laten zien dat dat niet het geval was."

Inmiddels is de Fransman Kylian Mbappé de grote ster bij de topploeg, maar volgens Ibrahimovic voldoet hij nog niet helemaal. "Ik ben dol op Mbappé, maar hij doet er niet genoeg voor. Hij kan heel goed worden als hij zichzelf echt pijn kan doen. Hij moet bloed kunnen proeven en over vuur kunnen lopen. Hij moet mensen op zich heen verzamelen die je vertellen dat je niet goed genoeg bent, dan pas word je de beste van de wereld."

Lees ook: AC Milan komt met schrik vrij na eigen doelpunt Zlatan

Ook zijn oud-ploeggenoot Lionel Messi staat inmiddels in Frankrijk onder contract. Ibrahimovíc begrijpt zijn keuze. "Het is een goede uitdaging. Na een lange periode bij Barcelona gaat hij het proberen bij een hele ambitieuze club, die alles wil winnen." Toch denkt hij dat PSG in zijn periode sterker was dan dat het nu is. "Wij waren een echt team en dat is bij de huidige lichting niet het geval."

De veertigjarige spits begon zijn interview overigens op zeer typerende wijze. "Jullie hebben me gemist hè? Er is niks meer om over te praten sinds ik weg ben. Het moet saai zijn om nu in Frankrijk werkzaam te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen