NAC vervolgt weg omhoog in KKD met overwinning in Oss

30 oktober 2021, 21:55

NAC Breda is zaterdagavond weer wat verder opgeklommen op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Na een uitermate teleurstellende seizoensstart boekte de ploeg op bezoek bij TOP Oss de vierde competitiezege in de laatste vijf wedstrijden. De formatie van Edwin de Graaf won met 1-3.

Al vanaf het begin had NAC geen kind aan TOP Oss, dat de laatste zeven wedstrijden allemaal verloor. Het duurde dan ook iets meer dan een kwartier voor de bezoekers op voorsprong kwamen. Ralf Seuntjens tekende van elf meter voor zijn negende treffer van het seizoen. De volgende goal hoefden de aanwezige uitsupporters niet meer dan twee minuten te wachten. Toen was het Boris van Schuppen die de voorsprong verdubbelde.

Vanaf toen kwam de thuisploeg iets meer in de wedstrijd, moest doelman Nick Olij - de man die eerder deze week beslissend was tijdens de gewonnen strafschoppenserie in de beker tegen VVV-Venlo - iets vaker in actie komen en werd hij op slag van rust voor het eerst gepasseerd. Clubtopscorer Kay Tejan kopte de aansluitingstreffer namens TOP Oss binnen.

Echt spannend werd het desondanks niet meer. Al helemaal niet meer toen de twintigjarige Yassine Azzagari zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte en daarmee de wedstrijd in het slot gooide. NAC won met 1-3 en klom daarmee weer wat omhoog naar plek negen, het linkerrijtje dus, terwijl TOP Oss na de achtste nederlaag op rij nog altijd onderin bungelt.