Schmidt ziet pijnlijke statistiek en verwacht meer van Drommel

30 oktober 2021, 21:35

Trainer Roger Schmidt was zaterdagavond nog niet helemaal tevreden over zijn PSV. De ploeg spoelde de kater van de forse 5-0 nederlaag tegen Ajax weg met een 5-2 overwinning op FC Twente, maar ook daarbij ging in zijn ogen nog genoeg fout. 

Het ging daarbij over de negentien (!) tegengoals die PSV in de eerste elf Eredivisie-duels al om de oren kreeg. Ter vergelijking: alleen nummer twaalf SC Cambuur kreeg er meer tegen (25), maar de nummers dertien tot en met achttien deden het in dat opzicht beter dan de Eindhovenaren. "Het is natuurlijk wel zo dat we negen tegengoals in twee wedstrijden (tegen Ajax en Feyenoord, red.) tegen hebben gekregen. Dat beïnvloedt de statistieken wel", nuanceerde Schmidt in gesprek met De Telegraaf.

Toch kon hij onmogelijk tevreden zijn over die cijfers. "Aan het begin van het seizoen verdedigden we technisch gezien heel goed als team. Nu zijn de ruimtes te groot, waardoor de afstanden tussen de spelers ook te groot worden. Onze tactische keuzes, bijvoorbeeld bij de eerste tegengoal, zijn ook niet erg goed. We zorgen niet goed genoeg voor de gevaarlijke zones. Het heeft ook een beetje te maken met de vorm van sommige spelers, die niet helemaal top is. Er zijn meerdere oorzaken waardoor we de gevaarlijke ruimtes niet beter beheersen."

Het leidde ertoe dat de ploeg vooralsnog pas twee keer de nul wist te houden. "Dat is niet genoeg. Dit moeten we echt beter doen als team. De individuele fouten die we maken, moeten eruit. Daar werken we op de training hard aan", aldus Schmidt, die daarbij stelde dat het niet makkelijk is om het lek te dichten. "Als dat makkelijk was, hadden we het allang gedaan. In een seizoen zijn er periodes waarop je op je topniveau speelt en periodes waarin je moet vechten om daar weer te komen. In zo'n fase zitten we nu. Daarom is het belangrijk dat we deze wedstrijd hebben gewonnen."

Drommel

Uiteraard roepen de cijfers ook de vraag op wat het aandeel van doelman Joël Drommel is. "Veel spelers zijn op dit moment niet in hun beste vorm", begon Schmidt daarover. "Wedstrijden zoals tegen Ajax hebben ook invloed op het vertrouwen. Joël heeft wat beslissingen gemaakt die beter konden. In de opbouw was hij niet op zijn topniveau. Het is voor hem nieuw om voor een club als PSV te spelen, international te zijn en Europees voetbal te spelen. Dat is onderdeel van zijn ontwikkeling. Hij zal moeten accepteren dat de zon niet altijd voor honderd procent schijnt en ondertussen moet hij hard werken aan deze facetten."

Lees ook: Aangeslagen PSV recht de rug met vijfklapper tegen FC Twente

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen