Ronaldo helpt aangeslagen United aan herstel in topper

30 oktober 2021, 20:26

In een topper tussen twee ploegen uit vorm was het zaterdagavond Manchester United dat het broodnodige vertrouwen kon tanken. De ploeg won op bezoek bij Tottenham Hotspur met 0-3, met daarbij maar weer eens een hoofdrol voor Cristiano Ronaldo.

Beide ploegen konden een zege heel goed gebruiken. Bij United was het uiteraard onrustig na de zware 0-5 nederlaag tegen rivaal Liverpool, wat bovendien alweer het vierde puntverlies op rij was in de Premier League. De thuisploeg kent vooral een wisselvallig seizoen. Na de Conference League-nederlaag tegen Vitesse (1-0) ging het vorige week in de Premier League opnieuw onderuit tegen West Ham United. Een prachtig affiche was het sowieso, maar wel een tussen de nummers zeven en acht van de Premier League.

In Londen was het Manchester United dat van de gelegenheid gebruik maakte om uit het dal te klimmen. Na een halfuur spelen was er wel een grote kans voor Tottenham via Cristian Romero, die hij ook benutte, maar wel vanuit buitenspelpositie. Meer zat er niet in voor Spurs, dat buiten die kopbal geen enkel schot op doel produceerde. Dat bracht United in de gelegenheid om wel het heft in handen te nemen. 

Wie anders dan Cristiano Ronaldo was het die de score opende. De Portugees ontving een uitstekende bal van landgenoot Bruno Fernandes en erg fraaie volley schoot hij kort voor rust raak. Ook bij de 0-2 in de tweede helft was Ronaldo belangrijk. Hij lanceerde Edinson Cavani, die de bal keurig onder doelman Hugo Lloris door kon schuiven. In de slotfase zou het ook nog 0-3 worden: Marcus Rashford werd de diepte ingestuurd door Nemanji Matic en zorgde voor de eindstand die zijn ploeg weer wat kleur op de wangen kon bezorgen. United klom naar plek vijf, terwijl de zorgen voor Tottenham alleen nog maar meer toenemen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen