Excelsior sluit spektakelstuk in eigen huis af met dure nederlaag

30 oktober 2021, 18:36

Excelsior heeft zaterdagavond drie punten verspeeld in de top van de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers moesten in een knotsgekke wedstrijd hun meerdere erkennen in FC Eindhoven: 3-4. Door de zeperd laat Excelsior de tweede plek liggen en is het verschil met koploper FC Volendam vijf punten. Eindhoven staat nu vijfde.

Excelsior was eerder deze week in het bekertoernooi met 0-3 te sterk voor IJsselmeervogels en begon voor eigen publiek uitstekend aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen hielp Reuven Niemeijer de thuisploeg namelijk al aan een 1-0 voorsprong. In de eerste 35 minuten leek er dan ook geen wolkje aan de lucht voor de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Daarna nam Eindhoven, dat op zijn beurt in de beker verloor van DVS'33, de touwtjes echter in handen.

Pieter Bogaers was er namelijk als de kippen bij om acht minuten voor de rust achter doelman Stijn van Gassel te krullen. Daar bleef het niet bij voor de Eindhovenaren, die met een 1-2 voorsprong aan de thee gingen. Barnabás Rácz zag Van Gassel ver voor zijn doel staan en zette de gasten met een geweldige lob op voorsprong. Na de thee sloeg Eindhoven weer snel toe. Joey Sleeger zorgde voor de 1-3 en Excelsior leek op weg naar een zure nederlaag.

Binnen zes minuten had het team van Dijkhuizen de achterstand echter alweer weggewerkt. Topschutter Thijs Dallinga schoof binnen op aangeven van Niemeijer en uit een hoekschop van Julian Baas kopte Mats Wieffer de 3-3 tegen de touwen. Daarna liet een deel van de aanhangers van Excelsior zich van een slechte kant zien door met bier richting het veld te gooien. Daar was scheidsrechter Martijn Vos niet van gediend en hij besloot de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na een korte adempauze was er nog een kwartier te spelen in Kralingen, waar Eindhoven goed uit de kleedkamer kwam. Collin Seedorf knalde de bezoekers weer op voorsprong en Excelsior eindigde de wedstrijd met tien man. Marouan Azarkan kreeg een directe rode kaart na een opstootje bij de dug-out van Eindhoven. In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen om tot scoren te komen, maar de teller bleef steken op zeven treffers.