Puntverlies City en Liverpool helpt winnend Chelsea in het zadel

30 oktober 2021, 17:58

Chelsea gaat voorlopig alleen aan kop in de Premier League. In aanloop naar deze speelronde voelde het de hete adem van Liverpool en Manchester City nog in de nek, maar beide topploegen gingen zaterdagmiddag verrassend onderuit. Zo verloor City met 0-2 van Crystal Palace en gaf Liverpool een comfortabele voorsprong weg tegen Brighton & Hove Albion

Manchester City - Crystal Palace 0-2

Manchester City heeft zich in eigen huis laten verrassen door laagvlieger Crystal Palace. Wilfried Zaha zette de bezoekers uit Londen al na zes minuten op voorsprong met een knap schot in de verre hoek. Daar ging overigens een fout van Aymeric Laporte aan vooraf, en diezelfde Spanjaard bracht zijn ploeg kort voor rust verder in de problemen. Net als bij de goal miste hij de bal, maar dit keer raakte hij Zaha. Laporte kon gaan douchen en zijn teamgenoten moesten de achterstand na rust met tien man zien goed te maken.

Dat leek overigens nog wel te lukken via Gabriel Jesus, maar de Braziliaan zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Erg veel kansen kregen The Citizens niet meer en zo kon Crystal Palace de zege op voortreffelijke wijze over de streep trekken. Zo'n twee minuten voor tijd werd het zelfs nog 0-2 door een doelpunt van Conor Callagher. De bezoekers wisten te stunten in het Etihad Stadium en zorgden dat Manchester City koploper Chelsea voor even uit het oog verliest.

Liverpool - Brighton & Hove Albion 2-2

The Citizens waren niet de enigen die zaterdag dure punten verloren. Voor concurrent Liverpool was er in de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion werkelijk niks aan de hand, tot het een 2-0 voorsprong volledig uit handen gaf. Een afstandsschot van Jordan Henderson en een rake kopbal van Sadio Mané - wiens tweede treffer even later werd afgekeurd - hadden genoeg moeten zijn om een zege voor The Reds in te leiden.

Toch kwam Brighton nog voor rust terug in de wedstrijd dankzij een geweldig knal - bewust of niet - van Enock Mwepu. Zo gingen de bezoekers de kleedkamer in met het geloof dat een resultaat op Anfield nog haalbaar was. Dat bleek ook zo te zijn, want in de tweede helft was het opnieuw een erg fraai doelpunt, dit keer van Leandro Trossard, waarmee The Seagulls naast Liverpool kwamen te staan. De thuisploeg had de wedstrijd uit handen gegeven en kwam dit niet meer te boven. Het bleef 2-2. 

Newcastle United - Chelsea 0-3

Koploper Chelsea had er zaterdagmiddag lang voor nodig om zich langs nummer negentien Newcastle United te knokken. Hakim Ziyech, die voor het eerst sinds 11 september weer aan de aftrap van een Premier League-duel stond, was net gewisseld toen in de 65e minuut eindelijk de ban gebroken werd. Reece James leidde met een lekker uithaal toch nog een ruime zege in. Ook de tweede kwam op naam van de rechtsback van Chelsea, waarna Jorginho twee minuten later van elf meter de eindstand van 0-3 op het scorebord mocht zetten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen