De Roon groeit diep in blessuretijd uit tot reddende engel Atalanta

30 oktober 2021, 17:05

Atalanta heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Lazio. Diep in blessuretijd tekende Marten de Roon voor de gelijkmaker (2-2).

De Roon stond tegen Lazio in de defensie bij Atalanta, waar Teun Koopmeiners als middenvelder startte. De Oranje-internationals in Italiaanse dienst konden niet voorkomen dat Pedro na een kwartier de 0-1 op het scorebord zette. In de rebound schoot de Spaanse aanvaller raak. Het antwoord van Atalanta volgde vlak voor rust: met een hard schot in de lange hoek maakte Duván Zapata er 1-1 van.

In een levendige wedstrijd met kansen over en weer kwam Lazio een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong. Ciro Immobile was het eindstation van een counter en leek de Romeinen de zege te bezorgen, maar in blessuretijd kwam Atalanta voor de tweede keer op voorsprong. De Roon kreeg met enig fortuin de bal voor de voeten en verschalkte doelman Pepe Reina in de lange hoek.

Atalanta houdt dankzij het gelijkspel Lazio onder zich op de ranglijst. De club uit Bergamo bezet de vijfde plaats, terwijl de Romeinen met één punt minder een plekje lager staan.