Real Madrid blijft aan kop dankzij veelbesproken Vinícius

30 oktober 2021, 15:55

Real Madrid gaat weer samen met Real Sociedad aan kop in La Liga. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won met 0-2 bij Elche en had dat grotendeels te danken aan Vinícius Junior. De Braziliaanse aanvaller gaf daarmee een duidelijk antwoord op zijn bondscoach Tite.

De Braziliaanse bondcoach nam namelijk de opmerkelijke besluit om de aanvaller niet op te nemen in zijn selectie voor de komende interlands. Hij gaf de voorkeur aan enkele andere spelers, onder wie Ajax-aanvaller Antony. Daarbij gaf hij aan het een lastige keuze te vinden. "Maar de prestaties van Antony en Raphinha (Leeds United, red.) waren doorslaggevend voor hun selectie."

De juiste reactie van Vinícius volgde, want na 22 minuten was hij het die Real Madrid tegen de nummer vijftien van La Liga op voorsprong zette. Hij kreeg de ruimte na een goede bal van Mariano Diaz. Ook de tweede kwam na rust op naam van Vinícius, na een prachtige steekpass van Luka Modric. Tegenstander Elche stond op dat moment overigens met nog maar tien man op het veld, nadat middenvelder Raúl Guti kort na rust zijn tweede gele kaart kreeg.

Tegen tien man werd het toch nog even spannend, toen Real achterin stond te klungelen - Casemiro speelde een bal achterin verkeerd in en vervolgens gleed laatste man Toni Kroos uit - en Elche zo in staat stelde om vijf minuten voor tijd 1-2 te maken. Het doelpunt kwam op naam van Pere Milla, maar zou uiteindelijk geen gevolgen meer hebben. Real trok de zege over de streep en won met 1-2, waardoor het weer samen met Real Sociedad aan kop gaat in de Spaanse competitie.