Arsenal dankt doelman Ramsdale voor knappe uitzege

30 oktober 2021, 15:25

Arsenal heeft zaterdagmiddag drie punten bijgeschreven in de Premier League. De ploeg van trainer Mikel Arteta had aan twee vroege doelpunten genoeg om Leicester City te verslaan (0-2). Uitblinker aan Arsenal-zijde was doelman Aaron Ramsdale, die The Foxes meerdere malen van scoren afhield.

Met name zijn redding op een vrije trap van James Maddison vlak voor rust was fraai. Arsenal leidde op dat moment met 0-2. Gabriel Magalhães opende na vier minuten de score door een hoekschop van Bukayo Saka tegen de touwen te koppen. Tien minuten later schoot Emile Smith Rowe een afgeslagen bal langs Kasper Schmeichel, waarmee hij Arsenal op een comfortabele voorsprong zette.

Maar de bezoekers kregen niet de kans om op hun lauweren te rusten. Leicester City gaf zich allesbehalve gewonnen en voerde de druk op Arsenal flink op. Het was aan doelman Ramsdale te danken dat de thuisploeg de aansluitingstreffer niet maakte. Niet alleen hield hij Maddison op fabelachtige wijze van scoren af, ook voorkwam hij dat onderen anderen Kelechi Iheanacho, Ademola Lookman en Harvey Barnes de 1-2 maakten.

Hoewel Leicester de aansluitingstreffer misschien wel verdiende, kwam de overwinning van Arsenal geen moment in gevaar. De ploeg van Arteta klimt dankzij de zege naar de vijfde plaats in de Premier League, maar kan later in het weekend nog wel door een aantal clubs worden ingehaald. Leicester City zakt naar de tiende plek.