"Mark is een buitengewoon moeilijke, lastige, ingewikkelde man"

30 oktober 2021, 10:27

Waar Mark van Bommel als speler vele prijzen won en jaren in de Europese top speelde, komt zijn trainerscarrière maar niet van de grond. De 44-jarige oefenmeester raakte vorige week vroegtijdig zijn baan kwijt bij VfL Wolfsburg. Kees Jansma wil niet speculeren over de reden van het ontslag, maar heeft wel advies voor de voormalig middenvelder.

Als perschef van het Nederlands elftal werkte Jansma vele jaren samen met Van Bommel. "Mark is een buitengewoon moeilijke, lastige, ingewikkelde man, die natuurlijk met alle trainers in zijn loopbaan de strijd is aangegaan", stelt Jansma tegenover De Limburger. "Hij heeft een fantastische carrière gehad, maar is kritisch op zichzelf en anderen. Mark kan zeer impulsief reageren op tal van zaken, is natuurlijk een vaatje buskruit. Een typische topsporter dus."

Van Bommel werd vorige week na een reeks teleurstellende resultaten ontslagen door Wolfsburg. Ook bij PSV, zijn eerste trainersklus, werd hij de laan uitgestuurd. "Mark moet zich omringen met de beste assistenten, die hem kunnen bijsturen als het moet", adviseert Jansma. "Van Gaal zei eens tegen me: het allerbelangrijkste is dat je een heel goed team om je heen verzamelt. Mark is onvermurwbaar, buigt niet makkelijk mee. Maar als jonge trainer is hij nog niet in die positie."

Voor Ibrahim Afellay kwam het vroege ontslag van Van Bommel bij Wolfsburg niet als een grote verrassing. "Hij had problemen in de omgang met verschillende mensen", aldus de voormalig middenvelder, die bij PSV heeft samengewerkt met de trainer. Ik denk dat dit ontslag niet alleen gebaseerd is op de resultaten. Ik vond bij PSV dat hij moeite had met het overbrengen van zijn filosofie. Het is belangrijk om goed met mensen om te gaan. Hij ging op een gegeven moment aan de arts vertellen hoe hij moest opereren. Dan denk ik: schoenmaker blijf bij je leest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen