PSG met schaamrood op de kaken naar late zege, wissel Messi

29 oktober 2021, 22:54

Paris Saint-Germain heeft een absolute crisis ternauwernood voorkomen. De Franse topploeg had vrijdagavond dé kans om revanche te nemen op Lille OSC, de formatie die ze vorig seizoen van het kampioenschap afhield. Maar in plaats van ze overtuigend van het veld te voetballen, kwam er een uiterst moeizame én late zege in eigen huis (2-1).

Daarmee stond PSG eigenlijk negentig minuten met het schaamrood op de kaken op het veld, vooral vanwege de manier waarop het voor de dag kwam in de eerste helft. Lille OSC had het betere van het spel tegen PSG, zonder de geblesseerde Kylian Mbappé, maar met Georginio Wijnaldum vanaf de aftrap. Via Jonathan David kwamen de gasten van dicht bij op voorsprong, waardoor de Canadees op dit moment alleen topscorer is van Frankrijk.

Dat is hij dus boven alle sterren van PSG: de afwezige Mbappé, Neymar en ook Messi, die ondanks de achterstand halverwege werd gewisseld door Mauricio Pochettino ten faveure van Mauro Icardi. Vermoedelijk zal de Argentijn niet helemaal fit zijn geweest, want deze week sloeg de buitenspeler al een training over. In de eerste helft kon Messi ook het verschil zeker niet maken bij de thuisclub.

Nadat Lille OSC-spits David van dichtbij een enorme kans liet liggen op de 0-2, had Messi's vervanger Icardi met een kopbal (over) al de goede kans op de gelijkmaker. Die mogelijkheid was de aanzet naar een gevaarlijke slotfase van PSG, dat pas in het laatste half uur beter werd dan nummer tien (!) van de Ligue 1. Dat slotoffensief werd een kwartier voor tijd beloond door een goal van Marquinhos. Na een fraaie individuele actie van Ángel Di Maria werkte hij met de binnenkant van de voet binnen, al had de goal een flink luchtje van buitenspel. Vlak voor tijd schoot Icardi nog een grote kans op keeper Ivo Grbic én kreeg PSG onterecht geen corner, waarna Neymar geel kreeg voor protesteren.  

Het was typerend voor de opnieuw moeizame avond van Paris Saint-Germain, dat qua veldspel niet overtuigde, maar uiteindelijk wel met een overwinning er vandoor ging. Di Maria rondde na een fraaie assist van Neymar vlak voor tijd knap af in de verre hoek, waarmee zeker niet voor het eerst dit seizoen een even moeizame als late overwinning werd geboekt. Het zal de roep om Zinedine Zidane even doen verstommen en de crisis zijn afgewend, maar overtuigend was het wederom allerminst. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen