Burgemeester legde MVV - Roda JC stil: "Ze zijn helemaal gek"

Burgemeester legde MVV - Roda JC stil: "Ze zijn helemaal gek"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 oktober 2021 – De burgemeester van Maastricht heeft uiteindelijk besloten om een streep te zetten door het restant van de wedstrijd tussen MVV en Roda JC. Vlak voor de pauze ging het compleet mis in het stadion in het gedrag van de supporters. Na veel vuurwerk en het ingrijpen van de ME werd het duel uiteindelijk stilgelegd.

Scheidsrechter Joey Kooij gaf bij ESPN tekst en uitleg bij de beslissing om het duel uiteindelijk definitief te staken. "We hebben met meerdere mensen overleg gevoerd. De veiligheidscoördinatoren, de KNVB, de directeur van de MVV en uiteindelijk heeft de burgemeester de knoop doorgehakt. Het ging gewoon niet meer", zag de leidsman, die de gevoelige derby onder zijn hoede had, tegenover ESPN.

De coaches van beide ploegen waren heel duidelijk: volgens hen was het een zeer verstandig besluit van Kooij en de burgemeester om de wedstrijd definitief te staken. "Volledig terecht. Dit gaat helemaal nergens over, ze zijn helemaal gek geworden", sprak Roda JC-trainer Jurgen Streppel duidelijke taal. "Het was een leuke wedstrijd, totdat dit gebeurd. Dit is absurd." 

Lees ook: Heftige beelden: ME grijpt in bij MVV-fans, derby gestaakt

De oefenmeester gaf ook aan dat de recente ontwikkelingen in het voetbal al de verkeerde kant op gaan, wat het gedrag van de supporters betreft. Tegenover 1Limburg gaf MVV-coach Klaas Wels toe dat het een 'trieste' avond was voor het voetbal. 

Reacties

gerelateerd