Baldé door Slot teruggezet naar beloften Feyenoord

29 oktober 2021, 14:45

Feyenoord gaat zondag met een nagenoeg fitte selectie op bezoek bij stadgenoot Sparta. Dat bevestigde trainer Arne Slot vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie. In zijn selectie zijn nog drie afwezigen, die hij elk afzonderlijk uitlichtte.

Te beginnen met Aliou Baldé, wiens naam al enkele weken - ook niet als reservespeler - niet meer op het wedstrijdformulier verscheen. "Ik was niet heel tevreden over hoe Aliou een aantal dingen heeft ingevuld, zowel op het trainingsveld als daarbuiten", verklaarde Slot, die de Senegalees om die reden zijn wedstrijden en trainingen weer af liet werken met het Onder 21-elftal. "Als hij het daar goed invult, zowel buiten als op het veld, bestaat er een kans dat hij weer bij de selectie aansluit. Maar wel in die volgorde."

Mark Diemers en Francesco Antonucci zijn de enige andere spelers die Slot al het hele seizoen moet missen. Toch zijn beiden weer op de weg terug. Diemers traint al enige tijd weer mee en heeft volgens zijn trainer vooral wedstrijdminuten nodig. "Het zit eraan te komen dat hij weer bij de selectie kan aansluiten." Over Antonucci zei hij dat al vaker, maar de jonge middenvelder kreeg al enkele keren met een terugval te maken. "Hij gaat morgen bij de beloften zijn eerste minuten maken."

Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh was niet geblesseerd, maar werd in het uitduel tegen SC Cambuur (2-3) gepasseerd door zijn trainer. Hoewel de Iraniër een mindere fase achter de rug had, benadrukte Slot dat die keuze puur tactisch was. "In de wedstrijd tegen Union Berlin scoorde hij en kwam hij in de tweede helft steeds beter in zijn spel. Er was dus geen reden om hem uit ontevredenheid te passeren, maar het had met de tactiek te maken. Dat is toen wel heel goed ingevuld, dus we moeten zien hoe we dat zondag gaan doen."

Dan trapt Feyenoord om 12:15 uur af op het Kasteel voor de stadsderby tegen Sparta.

Lees ook: Slot over onrust Feyenoord: "Geen item in spelersgroep"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen