Slot over onrust Feyenoord: "Geen item in spelersgroep"

29 oktober 2021, 14:21

Waar Feyenoord de afgelopen week eindelijk een midweek vrij was, was het toch alles behalve rustig rond de club. Algemeen directeur Mark Koevermans besloot op te stappen en noemde daarbij de bedreigingen als hoofdreden. Trainer Arne Slot keek 'vol afschuw' naar de ontwikkelingen, maar stelde daarbij ook dat zijn spelersgroep zich er goed van kan afsluiten.

"Het is niet echt een enorm item binnen de spelersgroep", weet Slot. "Dit is iets wat al langer bekend is en waar destijds vast over gesproken zal zijn", doelde hij tijdens zijn persconferentie op de intimidaties aan het adres van Koevermans. "Ik vermoed dat het binnen de spelersgroep nu ook onderwerp van gesprek is geweest, maar ik heb niks anders aan ze gemerkt dan andere dagen. We zijn lekker aan het trainen en proberen ons voor te bereiden op zondag. Ik zie geen ander gedrag."

Zelf betreurt Slot het vertrek van Koevermans wel. "Ik heb kort met Mark gewerkt, maar wel heel plezierig. Dat hij er uiteindelijk voor heeft gekozen om te stoppen, vind ik ontzettend vervelend. Er is de afgelopen dagen heel veel over gezegd. Ik heb er destijds ook al iets over gezegd, daar valt niet heel veel extra aan toe te voegen. Dat ik er met afschuw naar kijk, dat moge duidelijk zijn. Alles wat ik daar verder over kan zeggen, is deze week ook al gezegd."

En dus denkt Slot dat zijn ploeg zich gewoon optimaal kan voorbereiden op de stadsderby tegen Sparta van aanstaande zondag (12:15 uur). "Misschien ben ik daar wat naïef in, maar ik heb bij AZ ook meegemaakt dat het dak instortte en we in Den Haag moesten voetballen. Toen was er ook paniek, maar wij zijn zelf gewoon bezig met wat we beter kunnen doen en waar de tegenstander goed in is. Ik heb nog niet een keer met de spelers besproken wat er afgelopen week bij Feyenoord gebeurd is. Met de staf wel even, maar dat wil niet zeggen dat we daardoor minder functioneren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen