Laporta bedankt Koeman en spreekt enthousiast over Xavi

29 oktober 2021, 13:50

Na het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona schoof naast interim-trainer Sergi Barjuan ook president Joan Laporta aan tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. Hij blikte onder meer terug op de afgelopen dagen en leek sterk te hinten op de aanstelling van Xavi als opvolger van Koeman, al wilde hij niets bevestigen.

"Uiteraard wil ik Ronald bedanken voor al zijn werk", begon Laporta. "Hij is ingestapt op een heel lastig moment voor de club, maar hij blijft een clubicoon, een legende. Als trainer heeft hij ons bovendien de Copa del Rey bezorgd." Toch kwam het deze week dus tot het langverwachte ontslag van de trainer. "De situatie was onhoudbaar geworden. Hij vertelde me dat hij het gedeeltelijk begreep."

In Barcelona waren er velen die het ontslag van Koeman niet onterecht vonden en die hem zelfs al veel eerder hadden willen zien vertrekken. "Misschien hadden we eerder moeten ingrijpen, maar we vonden dat Koeman het vertrouwen moest krijgen. Hij had wat tijd nodig om zijn geblesseerde spelers terug te krijgen. Het was onze manier om de coach en het team te blijven motiveren. Maar misschien hadden we inderdaad eerder moeten ingrijpen. Ik ben verantwoordelijk voor die beslissing."

Xavi

Al sinds het vertrek van Koeman officieel is, is Xavi topkandidaat om hem op te volgen. Een bevestiging van dat nieuws kwam er nog niet, maar Laporta sprak wel uitgebreid en lovend over het clubicoon. "Mijn mening over Xavi als trainer? Hij is aan een interessant proces bezig. Hij leert, ontwikkelt en ik heb goede verhalen gehoord van mensen die er dicht op staan en hem als trainer beter kennen dan ik."

Zelf sprak Laporta de afgelopen maand al met Xavi, zo vertelde hij. "Ik weet zijn mening over onze selectie en wat hij denkt dat er moet gebeuren. Ik heb altijd gezegd dat Xavi ooit trainer van Barcelona zal zijn. Hij is iemand die leeft voor het voetbal, onderdeel is van Barcelona en het trainerschap hier als doel ziet. Ikzelf heb een goede relatie met hem en we zullen zien hoe alles zich ontwikkelt."

Lees ook: 'Barcelona en Xavi akkoord; snel witte rook verwacht'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen