Summerville blikt terug: "Berghuis speel je er niet zomaar uit"

Summerville blikt terug: "Berghuis speel je er niet zomaar uit"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 oktober 2021 – Crysencio Summerville verdween na zijn vertrek bij Feyenoord even van de radar, maar komt steeds meer aan spelen toe bij Leeds United. De negentienjarige aanvaller maakte vorige maand zijn debuut in de Premier League en kreeg sindsdien nog drie keer speeltijd in de Engelse competitie. "Dit is pas het begin", belooft Summerville in een interview in het Algemeen Dagblad.

Vooralsnog lijkt de keuze van Summerville voor Leeds goed uit te pakken. De huidige manager, Marcelo Bielsa, ziet het in elk geval zitten in de jonge aanvaller. "Ik weet dat spelers het vaak zeggen, maar het is echt zo: ik werk echt dagelijks keihard om beter te worden. Ik wil meer en meer, maar laten we zeggen dat de start lekker is. Ik ben de jongste debutant bij Leeds sinds 2003, las ik laatst. Ik krijg mijn kansen van de manager en dat motiveert me om nog meer gas te geven", aldus Summerville.

Summerville doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en had bij de Rotterdamse club kunnen blijven, maar besloot vorig jaar zijn contract niet te verlengen. "Ik wist dat ik met Luis Sinisterra, Steven Berghuis en Luciano Narsingh forse concurrentie had in de jacht op een basisplaats. Dus natuurlijk eiste ik geen speeltijd, Berghuis speel je er niet zomaar uit. Ik hoopte wel op een plan, op een helder idee van de club om mij bij Feyenoord snel naar en hoger niveau te brengen. Dat speelde allemaal toen ik had moeten bijtekenen."

Om geld draaide het niet, benadrukt Summerville. "Mijn ouders, ik en mijn management kijken niet naar de korte termijn. Leeds United en nog wat andere clubs stonden op de stoep. We zijn gaan praten en mijn zaakwaarnemers lieten de keuze aan mij. En opeens was ik eruit. Ik wilde naar Leeds. Ja, perspectief is het juiste woord. Dat moet er zijn, zonder dat je onredelijke eisen stelt", vervolgt de jonge aanvaller, voor wie bij Leeds wel een duidelijk plan klaarlag.

Summerville begon bij Leeds Onder-23, kwam daarna in het B-elftal terecht en heeft op trainingen laten zien ook het niveau van het eerste elftal aan te kunnen. "Tegen Newcastle United, West Ham United, Southampton en Wolverhampton Wanderers viel ik in bij duels in de Premier League. In de beker stond ik in de basis tegen Fulham en viel ik in tegen Arsenal. En geloof me, dat niveau is geen grap, hè. Na afloop zit je gewoon te hijgen in de kleedkamer. Het tempo ligt zo hoog en invallen is dan echt lastig. Het zijn de stappen die ik wil zetten. Ik heb moeten wennen aan mijn nieuwe omgeving, corona maakte het allemaal nog lastiger, maar nu voel ik dat ik mijn droom echt achterna ga."

gerelateerd