Transferweekje: Gravenberch, De Ligt en plannen FC Barcelona

30 oktober 2021, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toekomstplannen FC Barcelona

De opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona is met Xavi al wel bekend, maar wat zijn de plannen van de club op de transfermarkt? Volgens RAC1-journalist Gerard Romero wil de voormalig middenvelder twee spelers halen in de winterstop: Raheem Sterling moet komen met de reeds gereserveerde twintig miljoen euro, terwijl er met extern budget een poging wordt gedaan voor Jules Koundé. De coach zou volgens Mundo Deportivo heel graag verder willen met Ousmane Dembélé, die een aflopende verbintenis heeft in Camp Nou. Maar volgens The Daily Express zou de Fransman moeilijker te houden zijn, omdat de ontslagpremie van twaalf miljoen aan Koeman betaald moet worden. Volgens dagblad Sport komt er zelfs een grote schoonmaak en moeten de eerste drie aanvoerders - Sergio Busquets, Gerard Piqué en Jordi Alba - vertrekken. Wat zijn de toekomstplannen van de club?

{image[315782][right-half][]}Wordt Solskjaer vervangen?

Het zou zomaar kunnen dat in navolging van Ronald Koeman nog een trainer wordt ontslagen bij een Europese topclub. In Engeland houdt men er sterk rekening mee dat Ole Gunnar Solskjaer op korte termijn op straat wordt gezet door Manchester United. Het speculeren over de opvolging van de Noorse oefenmeester is alvast begonnen. Diverse media beweren dat de leiding van United per se een Britse trainer wil aanstellen. De topkandidaat om het takenpakket van Solskjaer over te nemen? Brendan Rodgers. De 48-jarige trainer staat echter nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Leicester City. Bovendien is het vooralsnog onduidelijk of de Noord-Ier het wel ziet zitten om aan de slag te gaan op Old Trafford. Eerder was Rodgers in beeld bij Newcastle United, maar in die baan had de trainer geen interesse.

Een gelimiteerde transfersom voor Gravenberch?

Ajax onderneemt een nieuwe poging om het in 2023 aflopende contract van Ryan Gravenberch te verlengen. Dat belooft een lastige klus te worden. De negentienjarige middenvelder weet zich immers in de belangstelling van zo'n beetje de complete Europese top. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij doet de Amsterdamse club er verstandig aan om in de onderhandelingen met zaakwaarnemer Mino Raiola in te stemmen met een gelimiteerde transfersom om tot overeenstemming te komen over een nieuw contract. Normaal gesproken gaan de Amsterdammers niet akkoord met zo'n clausule, maar voor Raiola is dat vaak een harde eis. Verweij denkt dat Ajax spekkoper is bij een afkoopsom van dertig miljoen euro. "Als je in de clinch komt met Raiola, wat denk je er dan uit te halen?"

{image[351007][right-half][]}Ajax kijkt rond in Brazilië

Het is niet ondenkbaar dat Ajax op korte termijn wéér in zee gaat met een Braziliaanse aanvaller. De Amsterdammers houden volgens UOL Esporte de situatie van Gabriel Pereira bij Corinthians nauwlettend in de gaten. De twintigjarige aanvaller is met zijn huidige werkgever in gesprek over een verlenging van zijn contract dat doorloopt tot 30 maart 2022, maar de onderhandelingen verlopen stroef. Pereira wil er financieel flink op vooruitgaan en stelt daarom hoge eisen. Mochten de speler en club er niet uitkomen, dan gaan een hoop clubs proberen gebruik te maken van die situatie. Ajax en Eintracht Frankfurt zouden zich inmiddels al bij het management van de jonge aanvaller hebben gemeld. Real Betis en Benfica zien het ook wel zitten in de Braziliaan. Wordt Pereira de nieuwe David Neres of Antony?

De Ligt in beeld bij Chelsea

Chelsea gaat volgens Eurosport mogelijk een poging ondernemen om Matthijs de Ligt over te nemen van Juventus. De 22-jarige verdediger weet zich in de belangstelling van de Londense club omdat de toekomst van Antonio Rüdiger en Andreas Christensen op Stamford Bridge ongewis is. Beide spelers beschikken over een contract dat aan het einde van het seizoen afloopt. Om hun eventuele vertrek op te vangen, wordt Chelsea mogelijk gedwongen om de transfermarkt op te gaan. De Italiaanse journalist Daniele Longo onthulde onlangs nog dat Mino Raiola dreigt om De Ligt weg te halen bij Juventus. De zaakwaarnemer zou niet te spreken zijn over de situatie van de verdediger in Turijn; De Ligt is niet altijd zeker van een plek in de basis. De voormalig speler van Ajax is overigens niet de enige centrumverdediger die in beeld is bij Chelsea. Ook onder meer Jules Koundé en Pau Torres staan op het lijstje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen