Wijndal praat met AZ: "De club wil het contract verlengen"

29 oktober 2021, 10:29

Waar onder meer Teun Koopmeiners, Calvin Stengs en Myron Boadu afgelopen zomer de stap naar het buitenland maakten, bleef Owen Wijndal bij AZ. Hoewel de linkervleugelverdediger graag was vertrokken, praat hij nu met de Alkmaarse club over een verlenging van zijn in 2023 aflopende contract.

Wijndal stak in het voorjaar zijn ambitie om een transfer te maken niet onder stoelen of banken. Waar de ene na de andere sterkhouder AZ verliet, bleef het relatief stil rond de linksback. "Zelf heb ik de knop omgezet en nu voelt het al bijna als normaal. Ik had deze zomer clubs in mijn hoofd waar ik naartoe zou willen. Maar die kwamen niet. Er zijn buitenlandse clubs concreet geweest, maar ik ruil AZ niet zomaar in. Ik speel hier nog steeds met alle liefde", stelt Wijndal tegenover Voetbal International.

Dat er voor hem afgelopen zomer geen transfer in het vat zat, heeft de motivatie van Wijndal niet aangetast. "Zo zit ik niet in elkaar. Je kunt gaan zitten balen, maar wat heeft dat voor zin? We hebben nog steeds een heel goede en ook leuke spelersgroep. Ik ben gewoon hartstikke blij bij AZ. Ik heb een plan in mijn hoofd en wacht op de juiste vervolgstap. Ik wil zo hoog mogelijk eindigen in mijn carrière. Zolang ik bij AZ speel, zal ik vol gas geven. Dat ben ik verplicht aan de club, de fans en aan mezelf."

Wijndal, die na een blessure weer helemaal fit is, zit nu zelfs om tafel met AZ over een mogelijke verlenging van zijn contract. "De club wil het contract verlengen en ik heb het hier goed naar mijn zin", zegt hij. "We zullen zien welke kant het op gaat. Ik wacht het rustig af. Ik weet dat het een cliché is, maar mijn focus ligt nu echt op presteren met AZ. En volgende maand hopelijk met Oranje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen