Buffon nog altijd niet versleten: keeper helpt Parma uit crisis

29 oktober 2021, 10:47

Dat Gianluigi Buffon nog niet versleten is, heeft hij donderdagavond laten zien. De 43-jarige sluitpost was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Parma eindelijk weer eens een wedstrijd wist te winnen in de Serie B (1-2). Dat was al anderhalve maand niet gelukt.

Ook nu leek de ploeg weer het onderspit te delven. AS Cittadella kreeg in de twaalfde minuut namelijk de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen vanaf de strafschopstip. Maar Mirko Antonucci zag zijn inzet stijlvol gepakt worden door Buffon, die zich moest strekken om de bal uit de rechterhoek te halen. Het gaf zijn ploeg een enorme boost.

Het begon dan ook te lopen bij Parma. Franco Vázquez en Adrian Benedyczak zorgden voor de voorsprong, waarna Buffon in de slotfase alsnog de bal uit het net moest vissen. Nu had hij geen antwoord op een strafschop. Enrico Baldini faalde namelijk niet oog in oog met de ervaren doelman. Het had geen gevolgen voor de ploeg: de overwinning werd over de streep getrokken.

Goed nieuws voor de club, die al sinds 12 september wachtte op een driepunter. Parma kruipt door de overwinning weg uit de degradatiezone en heeft na tien wedstrijden dertien punten verzameld. Hekkensluiter Pordenone Calcio heeft overigens nog maar twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen