Atlético Madrid laat uitgelezen mogelijkheid liggen met gelijkspel

28 oktober 2021, 23:41

Atlético Madrid is er donderdag niet in geslaagd om drie punten op te halen bij Levante. De regerend landskampioen kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Beide tegendoelpunten van de Madrilenen werden gemaakt uit strafschoppen. Een daarvan kreeg de ploeg na een onhandige actie van Luis Suárez, die wilde meeverdedigen.

Voor donderdag was de aanvaller bij de laatste zes doelpunten van Atlético betrokken, maar nu eiste hij dus een negatieve hoofdrol op door een van de strafschoppen te veroorzaken. Na een hoekschop van Levante probeerde de spits uit te verdedigen, maar hij kegelde daarbij een tegenstander omver. De thuisploeg kreeg een strafschop en Enis Bardhi schoot raak: 1-1. Daarvoor had Antoine Griezmann de score al geopend met een kopbal.

Voor de Fransman was het zijn eerste competitiegoal voor Atlético sinds zijn terugkeer Desondanks zal ook hij balend van het veld zijn gestapt. De landskampioen kwam na rust weer op voorsprong, maar ook nu werd de voorsprong verspeeld. Invaller Matheus Cunha scoorde een kwartier voor tijd de bevrijdende 2-1, maar een handsbal van Renan Lodi zorgde ervoor dat de bal voor de tweede keer op de stip kwam te liggen. Ook nu faalde Bardhi niet oog in oog met keeper Jan Oblak.

Het puntverlies zal hard aankomen bij Diego Simeone en zijn manschappen. De ploeg had namelijk goede zaken kunnen doen in de strijd om de landstitel. Real Madrid en Sevilla verloren deze week punten, maar dat doet Atlético nu dus ook. Daardoor blijft het gat twee punten. Overigens staat ook Real Betis twee punten boven de ploeg. Zondag komt de ploeg uit Andalusië op bezoek in het Estadio Wanda Metropolitano. De thuisploeg moet het dan doen zonder de trainer: hij werd donderdag de tribune opgestuurd nadat hij tekeer ging tegen de arbitrage.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen