Na Newcastle United ook West Ham United in nieuwe handen?

28 oktober 2021, 18:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De geruchtmakende overname van Newcastle United is pas net afgerond, maar de volgende lijkt er al weer aan te komen. West Ham United staat op het punt om in Tsjechische handen te vallen. In eerste instantie gaat het om een gedeelte van de aandelen, maar dat kan in de toekomst uitgebreid worden.

Miljardair Daniel Kretínsky is al sinds 2004 grootaandeelhouder van Sparta Praag en wil nu geld steken in de Engelse club, melden Sky Sports en The Athletic. De zakenman wil 27 procent van de aandelen overnemen. Dat wordt gezien als een beginpunt, waarna de Tsjech eventueel meer kan kopen en zelfs kan uitgroeien tot grootaandeelhouder van de club. Daarvoor moet hij meer dan vijftig procent van de aandelen in handen zien te krijgen.

Achter de schermen zijn mensen van de club en Kretínsky al maandenlang aan het praten over de deal. Nu zijn de partijen bijna tot een akkoord gekomen. Begin november wordt er al witte rook verwacht boven het stadion van de Engelse middenmoter. Momenteel is de club nog in handen van David Sullivan en David Gold. Zij namen West Ham in 2010 over en zagen de ploeg een jaar later degraderen naar het Championship. Daar verbleef de ploeg één seizoen en sindsdien speelt het onafgebroken in de Premier League.

Vorig seizoen deed de club het uitstekend onder aanvoering van trainer David Moyes. Hij leidde de ploeg naar de zesde plaats op de ranglijst, waardoor de ploeg ook uitkomt in de Europa League. Saillant genoeg spelen er al drie Tsjechen bij de club: Vladimír Coufal, Tomás Soucek en Alex Král. Zij stunten woensdagavond nog tegen Manchester City in de League Cup. Het was de ploeg van Pep Guardiola de eerste nederlaag in het toernooi in vijf jaar tijd.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen