Crisis bij Juventus: Nedved woedend, Allegri baalt, media halen uit

28 oktober 2021, 16:53   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 16:58

Juventus blijft maar teleurstellen dit seizoen. Woensdagavond werd in de laatste seconde van de wedstrijd verloren van Sassuolo: 1-2. Het zorgde voor woede bij vice-voorzitter Pavel Nedved. Hij stormde na het laatste doelpunt van de tribune af. Het is voor iedereen duidelijk: het is crisis in Turijn. De ploeg staat zevende met vijftien punten uit tien duels. Het gat met koplopers Napoli en AC Milan is inmiddels al dertien verliespunten.

Het zal niet de rentree zijn waar Massimiliano Allegri op gehoopt had. De Italiaanse trainer volgde deze zomer Andrea Pirlo op, maar hij weet het team ook nog niet te laten presteren. Na de nederlaag tegen Sussuolo sprak de trainer dan ook zijn ongenoegen uit over het team. "Als je doorhebt dat je zo'n wedstrijd niet meer kan winnen, dan moet je 'm in ieder geval niet . In het begin was er geen balans, op het eind waren we paniekerig. Dat mag niet gebeuren. Dat heeft niks met fysiek te maken, dat komt neer op mentaliteit."

De Italiaanse media zijn ook hard in hun oordeel. 'Juventus heeft een team dat in de war is. Het Allegri-medicijn werkt niet. Hij heeft niet door dat het voetbal veranderd is. Wat voorheen goed werkte, is nu niet goed meer. Wat is het nut van dit rare 4-4-2-systeem?', valt te lezen in La Gazzetta dello Sport. Tuttosport kijkt ook vol verbazing naar de matige prestaties van de ploeg, die tot vorig seizoen met kop en staart boven de andere Italiaanse ploegen uitstak. 'Juventus, waar ben je?!'

Voormalig voetballer Daniele Adani, die in het verleden bij Internazionale en Fiorentina speelde, is kritisch op Allegri. Hij vindt dat de prestaties 'onaanvaardbaar' zijn. "Juventus heeft de sterkste ploeg in de Serie A. Cuadrado en Kulusevski zitten gewoon op de bank… Het is een serieus probleem. Dit is een team zonder leider", stelt de huidige analist bij Rai Sport.

Juventus begon het seizoen dramatisch met twee punten uit de eerste vier competitieduels, maar daarna leek de weg omhoog ingezet. Spezia, Sampdoria, Torino en AS Roma werden over de knie gelegd en tegen Internazionale werd gelijkgespeeld. Sassuolo won dus verrassend, maar La Stampa durft de eerste conclusies over een mogelijk kampioenschap al te doen: 'De droom van de comeback eindigt hier.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen