Extra Feyenoord-fans naar Berlijn, politie kondigt maatregelen aan

28 oktober 2021, 15:51

De politie in Berlijn noemt de Conference League-wedstrijd tegen Feyenoord volgende week donderdag een duel met een heel hoog risiconiveau. Er worden dan ook voorzorgsmaatregelen genomen voor het treffen met de Rotterdammers, al wordt nog niet gezegd welke exact. Wel komen er meer Nederlanders naar Duitsland toe dan in eerste instantie werd toegestaan.

Want Feyenoord communiceerde donderdagmiddag dat er 2300 extra kaarten beschikbaar zijn voor de Feyenoord-fans in het Olympiastadion in de Duitse hoofdstad: 1.100 op de eerste ring en 1.200 op de tweede ring. In totaal zullen er dan vijfduizend Rotterdammers afreizen naar de tweede club van Berlijn voor een plek in het stadion. Mogelijk is het absolute aantal fans in de stad dus nog wel groter.

"Uit tactische overwegingen geven we daar geen details over. Pas op de dag van de wedstrijd maken we bekend hoeveel agenten van de Berlijnse politie worden ingezet in verband met de wedstrijd", laat een woordvoerder van de politie weten tegenover het Algemeen Dagblad. Daarbij laat hij weten dat het wel een wedstrijd is met een hoog risico.

Lees ook: Incidenten overschaduwen Feyenoord-zege in Duitse pers

Er wordt gespeeld overigens gespeeld in het Olympiastadion omdat het kleinere Stadion An der Alten Försterei niet voldoet aan de Europese regels. Er ligt veel druk op de wedstrijd tussen Feyenoord en Union Berlin, nadat vorige week een deel van de achterban van de Rotterdammers de clubleiding van de Duitsers uitviel. Daarvoor werden in totaal 75 mensen opgepakt, maar het zorgt ervoor dat de situatie in Berlijn ongetwijfeld bijzonder gespannen zal zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen