'Geloofde Schreuder volgt voorbeeld Koeman en vertrekt bij Barça'

28 oktober 2021, 15:24

Niet alleen Ronald Koeman is ontslagen bij FC Barcelona, maar ook de rest van zijn technische staf moet vermoedelijk spoedig zijn biezen pakken. In navolging van de Nederlandse hoofdcoach heeft namelijk ook Alfred Schreuder donderdag afscheid genomen van zijn collega's in Camp Nou. Wat er met Henrik Larsson gebeurt, is nog niet bekend, maar ook voor hem lijkt er op lange termijn weinig perspectief.

Diverse Spaanse media hebben Schreuder afscheid zien nemen van zijn collega's bij FC Barcelona, waar hij zijn spullen ook opgehaald zou hebben. Hoewel hij ook uit loyaliteit aan Koeman opgestapt zou kunnen zijn, is het vermoeden dat ook hij de laan uitgestuurd is door voorzitter Joan Laporta. Op social media was er overigens opvallend veel steun voor het werk van Schreuder, die als veldtrainer wel een uitstekende indruk heeft gemaakt in zijn periode in Camp Nou. Toch lijkt voor hem het dus einde verhaal en sowieso gaat er veel veranderen.

Eerder vandaag (donderdag) werd bekend dat Xavi namelijk normaliter de opvolger wordt van Koeman bij FC Barcelona. Hij zou in elk geval drie stafleden meenemen: zijn broer Óscar Hernández en Sergio Alegre worden assistenten, Iván Torres gaat vermoedelijk aan de slag als fysiektrainer. Al werd geschreven dat er nog meer zal veranderen in de technische staf van Xavi.

Lees ook'Koeman-ontslag slecht nieuws voor De Jong

Zolang interim-coach Sergi Barjuan aan het roer staat bij FC Barcelona, is het overigens niet uitgesloten dat Larsson (en/of Schreuder) wel bij de club blijft. Want bij de aanstelling van de coach van het B-team werd niets gecommuniceerd over eventuele assistent-coaches bij het eerste elftal en die zullen nog wel nodig zijn totdat de aanstelling van Xavi officieel wordt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen