Organisator van dodelijke vlucht Sala veroordeeld in Engeland

28 oktober 2021, 13:26

David Henderson (67), de man die destijds de vlucht van de overleden voetballer Emiliano Sala heeft georganiseerd, is door de rechter schuldig bevonden aan het in gevaar brengen van (de personen in) het vliegtuig. De rechtbank heeft daarover een eerste uitspraak gedaan, die op 12 november van dit kalenderjaar definitief zal worden gemaakt. 

Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald. Henderson wordt onder meer verweten dat hij wist dat de piloot niet mocht vliegen in de nacht, waarin Sala overleed, nadat het vliegtuig neerstortte. Uit onderzoek bleek onder meer dat de piloot helemaal niet over de juiste papieren beschikte om het eenmotorige toestel te mogen besturen. Ook waren de weersomstandigheden behoorlijk gevaarlijk voor het vliegtuig Piper Malibu. Om daarmee heel de oceaan over te vliegen, had op dat moment niet gemogen. 

Henderson heeft de vlucht geregeld, zonder toestemming of autorisatie voor de vlucht. Daardoor heeft hij het vliegtuig en de inzittenden moedwillig in gevaar gebracht. Wat voor straf hij daarvoor zal krijgen, is nog niet bekend. Samen met makelaar William McKay heeft Henderson de vlucht georganiseerd, terwijl hij wist dat het ook verboden was om het vliegtuig te gebruiken voor commerciële doeleinden met personen. Volgens de jury was daarmee 'roekeloos en nalatig' gedrag wel bewezen. 

Lees ook: Reconstructie: 2 jaar na de fatale crash van miljoenenspits Sala

De spits, die voor zeventien miljoen euro werd overgenomen van Nantes, stortte met een klein vliegtuigje in de zee nabij Frankrijk. Hij was op weg naar Cardiff City, naar wie hij in de winterstop een overstap zou maken. Uiteindelijk blijft er van de zeventien miljoen euro nog zes miljoen euro voor de spits, die op moment van betalen al maanden is overleden. Ook piloot David Ibbotson is overleden bij het ongeluk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen