'FC Barcelona vindt in Xavi opvolger Koeman: voor Kiev akkoord'

28 oktober 2021, 11:35   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 13:21

FC Barcelona heeft nog geen twaalf uur na het ontslag van Ronald Koeman diens opvolger vermoedelijk al gevonden. De club gaat vandaag (donderdag) nog de gesprekken openen met Xavi, die zelf open zou staan voor een avontuur in Camp Nou. Daarmee lijkt de nieuwe coach van de Catalenen wel bekend en is de officiële aanstelling nog slechts een kwestie van tijd.

Dat schrijven diverse Spaanse media, waaronder Marca, La Vanguardia, SPORT, ESPN en RAC1. Na de nederlaag tegen Atlético Madrid zocht voorzitter Joan Laporta al contact met de voormalig middenvelder, die ondanks het moeilijke moment voor de club heeft besloten in te stappen. Voor de preses is Xavi de ideale nieuwe coach en kan een akkoord al snel worden bereikt.

Omdat hij een contract heeft bij Al-Sadd moet er ook met die club een akkoord worden bereikt, al gingen de sterke geruchten dat hij een ontsnappingsclausule van één miljoen euro in zijn contract had staan. Verder hoeft de club alleen maar te praten over het salaris dat hij wil gaan verdienen en de stafleden die hij wil meenemen naar Camp Nou.

Lees ookDe tien meest genoemde opvolgers van Koeman bij FC Barcelona

Wanneer hij naar FC Barcelona komt, is nog niet helemaal bekend en daarover verschillende de lezingen. Sommigen beweren dat hij pas in de volgende interlandbreak naar Camp Nou komt en dat Albert Capellas of Sergi Barjuan tot die tijd de honneurs waarnemen. Het duel met Deportivo Alavés lijkt in alle scenario's nog te vroeg te komen voor Xavi, die volgens El Mundo Deportivo tegen Dinamo Kiev in de Champions League zijn debuut zal maken.

FC Barcelona gaat Xavi vermoedelijk een meerjarig contract aanbieden, waarbij zijn broer Óscar Hernández en Sergio Alegre meekomen als assistenten. Dat zou betekenen dat Alfred Schreuder en Henrik Larsson ook moeten vertrekken. Iván Torres gaat vermoedelijk aan de slag als fysiektrainer in de technische staf van Xavi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen