Ontluistering bij Bayern München na historische nederlaag

Ontluistering bij Bayern München na historische nederlaag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 oktober 2021 – Bayern München werd woensdagavond in de tweede ronde van de DFB-Pokal uitgeschakeld door Borussia Mönchengladbach. De uitschakeling was vervelend, maar de manier waarop gigantisch pijnlijk. De 5-0 (!) nederlaag was een historisch verlies, dat nog wel even flink zal nadreunen in München. Ook Julian Nagelsmann moet het al ontgelden in de Duitse media. 

De jonge oefenmeester was vanwege een coronabesmetting afwezig woensdagavond, maar met alle grote sterren wel op het veld ging het pijnlijk mis. "Dit is een gitzwarte dag voor ons", zei assistent-coach Dino Toppmöller na de nederlaag. "Dat we na twintig minuten met 3-0 achter staan, is natuurlijk een schande. Het spijt ons dat we de fans zo teleurgesteld hebben." Technisch directeur Hasan Salihamidzi? sprak van een collectieve 'black-out'.

"Het is onverklaarbaar. Alles wat fout kon gaan, ging fout", zag hij. "Gladbach speelde daar heel goed op in. Ze wonnen elk duel en vlogen er echt op." Thomas Müller was eveneens hard voor zijn elftal. "We kunnen alleen onze excuses aanbieden aan de fans. Met uitzondering van Neuer was het een rampzalig optreden van ons. Ik heb dit nog nooit gezien."

Keihard oordeel van Duitse media
Inmiddels hebben de spelers ook via Instagram gereageerd, maar na de onthutsende nederlaag stond alleen Müller de pers te woord. De Duitse sportkranten waren dan ook niet mals voor Der Rekordmeister. 'De eerste prijs voor Nagelsmann is al verdampt', opent BILD kritisch, dat daarna constateert dat de periode van de jonge coach Nagelsmann heel positief, maar ook heel negatieve uitslagen opgeleverd heeft. Twee weken geleden werd runner-up Bayer Leverkusen immers nog met 1-5 weggevaagd. Analist Bastian Schweinsteiger vond het een inktzwarte dag voor zijn club. "Dit mag echt niet gebeuren", vond hij. Kicker spreekt van een blamage en vraagt zich hardop af of dit een incident blijft of een herstdip wordt. 

Door de dikste nederlaag ooit in de historie van Bayern München in de DFB-Pokal kan de club ook een streep zetten door de aanval op het record van de meeste wedstrijden achtereen met minimaal één goal. De teller stond op 84 wedstrijden, waar het record 96 was van River Plate. De Argentijnse grootmacht houdt het record daardoor voorlopig in handen.

Reacties

gerelateerd