Koeman keert donderdag alweer terug bij Barcelona voor afscheid

28 oktober 2021, 10:52

Ronald Koeman (58) werd woensdagavond laat ontslagen als coach van FC Barcelona, maar zal donderdag alweer terugkeren op het complex van de Catalaanse club. De Nederlander krijgt dan namelijk de kans om afscheid te nemen van de A-selectie.

Dat staat te lezen in het statement van FC Barcelona op de clubsite. Daarin wordt niet alleen het ontslag aangekondigd van Koeman, maar ook dat hij wel de ruimte krijgt om zijn spullen te pakken en een waardig afscheid te nemen. 'Ronald Koeman neemt donderdag op de Ciutat Esportiva (trainingscomplex van FC Barcelona, red.) afscheid van de ploeg', staat geschreven in het officiële communiqué. 

In het verleden gebeurde het veel vaker dat de coach afscheid mag nemen van zijn spelersgroep. Alleen Koemans voorganger Quique Setién kreeg die kans niet en wacht ook nog altijd op een deel van zijn ontslagpremie. Voor Koeman zou dat bedrag rond de twaalf miljoen euro liggen. Donderdag zal voormalig Vitessenaar Albert Capellas [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/392498/fc-barcelona-schuift-voormalig-vitessenaar-tijdelijk-naar-voren/,_blank,vermoedelijk de training leiden in Camp Nou].

Lees ookDe tien meest genoemde opvolgers van Koeman bij FC Barcelona

Ongetwijfeld zal de korte terugkeer van Koeman ook in beeld worden gebracht door de diverse media, die zich rond het trainingscomplex zullen verzamelen. De Nederlandse coach werd woensdag na zijn ontslag ook gefilmd toen hij wegreed bij Camp Nou (beelden, zie onder). Ook moet de oefenmeester zelf nog reageren op zijn vertrek bij FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen