'FC Barcelona schuift voormalig Vitessenaar tijdelijk naar voren'

28 oktober 2021, 10:15   Bijgewerkt: 28 oktober 2021, 10:27

De training van FC Barcelona zal donderdagmiddag na het ontslag van Ronald Koeman vermoedelijk worden gegeven door Albert Capellas. De voormalige assistent-coach van Vitesse heeft momenteel een baan in de jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht en wordt in elk geval voor even naar voren geschoven.

Dat schrijft de Spaanse journalist Gerard Romero althans. Omdat richting de wedstrijd tegen Deportivo Alavés komende zaterdag er snel een trainer gevonden moet worden nu Koeman is vertrokken, wordt de blik op Capellas gericht. Onduidelijk is nog of dat om enkele trainingen gaat of dat hij ook wordt gezien als serieuze interim-coach voor bijvoorbeeld de rest van dit seizoen.

Tot de tijd dat er een opvolger gevonden is, vermoedelijk Xavi, moet er een interim-trainer komen. Daarvoor werd eerder Sergi Barjuan, de eindverantwoordelijke van Barça B, genoemd, maar ook Capellas is een optie en lijkt in elk geval donderdag op het trainingsveld te staan. Eerder was hij werkzaam bij Vitesse onder Albert Ferrer, John van den Brom en Peter Bosz. De laatste keer dat hij eindverantwoordelijke was, was als bondscoach van Denemarken O21 jaar. 

Lees ookDe tien meest genoemde opvolgers van Koeman bij FC Barcelona

Wat er met de rest van de technische staf bij FC Barcelona zal gebeuren, is nog niet bekend. Verwacht wordt dat Alfred Schreuder en Henrik Larsson, de assistenten die Koeman meenam naar Camp Nou, ook moeten vertrekken, maar bevestigd is dat nog niet. Mogelijk wordt die beslissing pas genomen als de club rond is met een opvolger van Koeman. De club wil dat op een zo kort mogelijke termijn doen, al gaan er ook berichten dat Xavi pas kan instappen tijdens de volgende interlandbreak. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen