Pijnlijke cijfers van tijdperk Koeman bij FC Barcelona

28 oktober 2021, 09:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het ontslag van Ronald Koeman (58) bij FC Barcelona was niet bepaald eentje die kwam als donderslag bij heldere hemel. De coach lag al maanden onder vuur en dat was mede vanwege de zeer tegenvallende prestaties. Cijfermatig is hij zelfs de slechtste coach in liefst achttien jaar.

De in 2014 overleden Tito Vilanova was met een gemiddelde van 2,63 punt in La Liga de beste coach in deze eeuw, gevolgd door Pep Guardiola (2,45 punt) en Luis Enrique (2,41 punt). De zeer succesvolle Frank Rijkaard was de coach die het minst goed beter deed dan Koeman met 2,01 punt gemiddeld. Koeman sluit de rijen bijna met een moyenne van 1,96 punt en alleen Radomir Antic (1,83) deed het minder in deze eeuw (2002/03).

In totaal stond de Nederlander 67 officiële wedstrijden aan het roer, waarvan veertig duels gewonnen werden. Elfmaal was er een gelijkspel en zestien keer volgde er een nederlaag. De doelcijfers waren met 141 doelpunten voor en 77 tegentreffers wel positief. Koeman won alleen de Copa del Rey in dienst van FC Barcelona en in de Champions League werd de ploeg vorig seizoen voor het eerst sinds 2007 al uitgeschakeld in de achtste finales.

Lees ook'Koeman krijgt astronomisch bedrag mee na ontslag bij Barça'

Ook een opvallend feitje bij het ontslag van Koeman, dat exact een jaar volgde na het vertrek van Josep Bartomeu: net als Louis van Gaal werd hij ontslagen als hoofdtrainer van FC Barcelona na een wedstrijd tegen Rayo Vallecano.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen