Krediet Koeman brokkelt af: "Beter om niets te zeggen"

28 oktober 2021, 00:47

Ronald Koeman weet niet of zijn toekomst als trainer van FC Barcelona in gevaar is na de nederlaag tegen Rayo Vallecano (0-1). Spaanse media schrijven dat de Nederlandse oefenmeester deze woensdag in elk geval nog niet wordt ontslagen.

Op bezoek bij Rayo Vallecano ging het alweer voor de zesde keer in tien wedstrijden mis voor Barcelona. Desondanks neemt Koeman zijn ploeg weinig kwalijk. "Op het eerste kwartier na hebben we goed gespeeld. We waren superieur en hadden de beste kansen. Een stuk of zes, zeven in de tweede helft, maar we scoorden niet. Meer kan ik er niet van maken", aldus Koeman.

Een fout van Sergio Busquets leidde het doelpunt van Falcao in. "Het team reageerde daarna goed, daar kan ik niet over klagen. De spelers hebben hun best gedaan, we kunnen alleen klagen over onze effectiviteit. Geen team zal in Vallecas zoveel kansen creëren als wij, maar in het voetbal win je niet als je niet scoort", aldus de trainer, die Memphis Depay twintig minuten voor tijd een strafschop zag missen.

Volgens Koeman heeft Barcelona zowel tegen Real Madrid als Rayo Vallecano laten zien een goed niveau te kunnen aantikken. "Maar het is niet genoeg. Het resultaat telt. Het is voor mij ongelooflijk dat we niet hebben gewonnen. Als we zo doorgaan, zullen we het geluk hebben dat ons nu ontbeert. Het probleem is niet ons spel. We creëren kansen en de tegenstander minder, maar zij zijn effectiever."

Barcelona blijft door de nederlaag hangen in de middenmoot van de Spaanse competitie. "Het gaat niet goed. De tegenstanders zijn sterker geworden en wij niet. Of ik me zorgen maak over onze effectiviteit? Natuurlijk, maar niet over ons spel. We hebben veel gecreëerd en ons niveau gehaald, maar dat telt niet in Spanje. Het is beter om niets te zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen