De Ligt kan Juventus niet behoeden voor enorme domper

27 oktober 2021, 20:38

Juventus is woensdagavond voor de zesde keer dit seizoen tegen puntenverlies aangelopen in de Serie A. Door een 1-2 nederlaag tegen Sassuolo raakt de ploeg van van trainer Massimiliano Allegri verder achterop in de Italiaanse titelstrijd.

Na een dramatische seizoensstart leek Juventus de afgelopen weken de draad weer te hebben opgepakt. Vier van de laatste vijf competitiewedstrijden werden gewonnen, bij regerend landskampioen Inter werd een punt uit het vuur gesleept (1-1) en in de Champions League boekte de Italiaanse topclub de derde zege. Met Matthijs de Ligt terug in de basis - hij kwam afgelopen weekend niet aan spelen toe - hoopte Juventus woensdag de positieve reeks voort te zetten.

Maar Sassuolo bleek een stugge tegenstander. De ploeg die getraind wordt door Alessio Dionisi liet het initiatief aan Juventus, maar nam vlak voor rust brutaal de leiding. Nadat Paulo Dybala namens de thuisploeg de paal had geraakt, was het een aantal minuten later aan de andere kant wel raak. De Ligt kon niet voorkomen dat Davide Frattesi na een fraaie aanval afdrukte.

In de jacht naar de gelijkmaker creëerde Juventus na rust diverse kansen. Zo redde Andrea Consigli knap op een schot van Dybala en werd een inzet van Juan Cuadrado van de lijn gehaald. Een kwartier voor tijd kreeg de Oude Dame alsnog loon naar werken toen McKennie raak kopte uit een vrije trap van Dybala. Waar Juventus er in de slotfase er alles aan deed de wedstrijd naar zich toe te trekken, was het Sassuolo dat diep in blessuretijd toesloeg. Met een rake stift besliste Maxime López de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen