'Samenwerking met Favre lonkt voor Overmars'

27 oktober 2021, 16:50

Het begint er steeds meer op te lijken dat Marc Overmars de overstap van Ajax naar Newcastle United gaat maken. Als de directeur voetbalzaken daadwerkelijk aan de slag gaat op St. James Park, dan is de kans groot dat hij gaat samenwerken met Lucien Favre.

De 63-jarige trainer uit Zwitserland is namelijk de belangrijkste kandidaat om de onlangs ontslagen Steve Bruce op te volgen. Dat wordt woensdagmiddag bevestigd door Christian Falk, een gerenommeerde Duitse journalist van Bild. Hij maakt ook melding van de mogelijke overstap van Overmars, die bij de Engelse club in beeld is om het aankoopbeleid uit te gaan zetten.

Valentijn Driessen gaf woensdagmorgen aan dat hij verwacht dat Overmars de overstap naar Newcastle daadwerkelijk gaat maken. Binnenkort zit de beleidsbepaler om tafel met de club die sinds de overname door een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië zwemt in het geld. Newcastle praat ook met andere kandidaten. Jason Wilcox, de huidige hoofd jeugdopleiding van Manchester City, is daar naar verluidt een van.

Overmars gaat bij Newcastle mogelijk samenwerken met Favre, die op pole position ligt om de vacante trainerspositie in te vullen. De Zwitserse oefenmeester werd in december vorig jaar ontslagen bij Borussia Dortmund. Daarvoor was hij werkzaam bij onder meer Hertha BSC, Borussia Mönchengladbach en OGC Nice.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen