Malen even buitenspel: "Pas als hij van toilet af is"

27 oktober 2021, 07:50

Donyell Malen is voorlopig niet inzetbaar bij Borussia Dortmund. De 22-jarige aanvaller kampt met een maaginfectie en ontbrak daarom dinsdagavond in de wedstrijdselectie van de Duitse topclub voor het DFB Pokal-duel met FC Ingolstadt. Dankzij twee treffers van Thorgan Hazard bereikten Die Borussen zonder problemen de derde ronde van het bekertoernooi.

Na afloop van de wedstrijd verklaarde coach Marco Rose de afwezigheid van Donyell Malen in zijn spelersgroep. "Donyell kampt met een maaginfectie", liet hij weten aan de Duitse pers. "Pas als hij van het toilet af is, zal hij weer inzetbaar zijn", grapte de Duitse coach, die het voorlopig ook moet stellen zonder superspits Erling Haaland. Hij staat voorlopig langs de kant met een blessure.

Door het ontbreken van Malen en Haaland stond dinsdagavond Steffen Tigges in de punt van de aanval. Borussia Dortmund zal hopen dat het de huidige topklassering in de Bundesliga vast kan houden. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt slechts één punt. Volgende week wacht voor Dortmund de return in de Champions League tegen Ajax, dat vorige week met 4-0 te sterk was.

Na een teleurstellende start knokte Malen zich de afgelopen weken in de basis bij Dortmund. De van PSV overgenomen aanvaller bereidde twee treffers voor in de Bundesliga en tekende in de Champions League tegen Benfica voor zijn eerste en tevens enige treffer in Duitse dienst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen