Ramalho zelfkritisch: "De statistieken liegen niet"

27 oktober 2021, 07:30   Bijgewerkt: 27 oktober 2021, 07:39

André Ramalho beleeft met PSV een lastige periode. De Braziliaanse verdediger begon sterk aan het nieuwe seizoen en leek met zijn club Ajax te gaan uitdagen in strijd om de landstitel, maar verloor afgelopen weekend met liefst 5-0 in Amsterdam. Ook tegen Feyenoord kreeg PSV vier treffers om de oren. Het doet Ramalho pijn.

De 29-jarige centrumverdediger rekent het zichzelf aan. "Hoe kan ik mezelf de schuld níét geven van tegengoals?", vraagt de verdediger zich hardop af in gesprek met Voetbal International. "Ik ben onderdeel van het team. Iedere speler van PSV die op het veld staat, is verantwoordelijk voor wat er in een wedstrijd gebeurt. Als we veel goals tegen krijgen voel ik me daar altijd verantwoordelijk voor."

De magere resultaten doen Ramalho pijn. "De statistieken liegen niet. We hebben een open speelstijl, het is niet altijd makkelijk om dan goed te verdedigen. We zijn kritisch op onszelf en we moeten hard werken om het te verbeteren. Na de 2-0 tegen Ajax probeerden we bijvoorbeeld zelf nog te scoren, maar hierdoor gingen we nog meer open spelen, waardoor we nog meer doelpunten tegen kregen."

De Braziliaan spreekt over een pijnlijke week, omdat ook AS Monaco in de Europa League te sterk was. "We hebben een jonge ploeg, maar alle voorwaarden zijn aanwezig om het om te draaien. Tegen Ajax was het teleurstellend en slecht. We zijn nu boos, maar we zullen eroverheen komen en veel beter voor de dag komen." De achterstand van PSV op Ajax bedraagt nu vier punten.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen