Feyenoord
4 – 0
Fortuna Sittard

Danjuma op de valreep weer goud waard voor Villarreal

Danjuma op de valreep weer goud waard voor Villarreal

26 oktober 2021 – Arnaut Danjuma was dinsdagavond weer van enorme waarde voor Villarreal. Zijn ploeg leek in eigen huis tegen Cadiz voor de derde keer op rij een competitienederlaag te gaan lijden, maar in de absolute slotfase sloeg de Nederlander weer toe. Met een bijzonder knap doelpunt redde hij een punt voor zijn ploeg.

De vijfde minuut van de blessuretijd was ingegaan toen Villarreal nog altijd tegen een 2-3 achterstand aankeek. Een lange bal werd door Boulaye Dia doorgekopt richting Danjuma, waarbij de Nederlander eerst zijn tegenstander met zijn lichaam van de bal af moest houden. Dat lukte, maar daarbij was hij wel in een lastige hoek terecht gekomen. Van daar haalde hij toch uit en in de verre hoek passeerde hij de doelman: 3-3.

Dat terwijl die comeback er eigenlijk lange tijd niet in leek te zitten. Verdediger Pau Torres had uit een hoekschop in de eerste helft wel gescoord namens Villarreal, maar de treffer van Anthony Lozano kort na rust was voor hem al de derde van de wedstrijd. Een 1-3 achterstand in de 52e minuut dus, die Villarreal niet meer te boven leek te gaan komen. Tien minuten voor tijd bracht de net ingevallen Dia de hoop echter terug en in de slotfase was het dus wederom clubtopscorer Danjuma met alweer zijn vijfde competitietreffer van het seizoen. 

Het leverde Villarreal dus het eerst punt in drie wedstrijden op, waarmee de ploeg nu na tien duels met twaalf punten op plek twaalf terug te vinden is. Voor het team van Danjuma komen er belangrijke wedstrijden aan. Komend weekend speelt het de derby tegen Valencia en drie dagen daarna kan het in de Champions League goede zaken doen als het wint van Young Boys. 

gerelateerd