NAC trekt aan langste eind in heerlijke bekerthriller

NAC trekt aan langste eind in heerlijke bekerthriller

26 oktober 2021 – In een heerlijk toetje na een enerverende bekeravond bereikte NAC Breda dinsdag de volgende ronde ten koste van VVV-Venlo. In de slotfase van de officiële speeltijd zorgde Thom Haye voor een verlenging, waarna uiteindelijk ook strafschoppen nodig bleken om een winnaar te bepalen. Deze nam NAC het best en dus bekert de ploeg na een zinderende avond verder. 

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat NAC en VVV tegenover elkaar stonden. In speelronde 1 van de Keuken Kampioen Divisie ging de ploeg uit Breda al op bezoek in Venlo, waar het toen met 2-2 gelijkspeelde. Ook nu waren de ploegen weer aan elkaar gewaagd, wat wel bleek uit het feit dat er na negentig minuten nog geen winnaar was. Yannick Leliendal had VVV voor rust op 0-1 gezet, maar net als in het eerdere Keuken Kampioen Divisie-duel tekende NAC voor een late gelijkmaker, dit keer via een geweldige pegel van Thom Haye in minuut negentig.

Een verlenging dus, waarin NAC absoluut het meeste aanspraak maakte op de overwinning. De belissende treffer viel echter niet, mede omdat de paal VVV een keer redde na een inzet van Moise Adilehou. Wat volgde was een strafschoppenserie, waarin Nick Olij de grote held werd. Hij stopte de strafschoppen van Brian Koglin en Kees de Boer en leverde zijn ploeg daarmee de zege op. 

Kozakken Boys - Telstar 1-2
DVS '33 Ermelo was met 2-1 te sterk voor FC Eindhoven, SV Spakenburg boekte een ruime 3-0 zege op FC Dordrecht en ook Kozakken Boys won bijna van een betaald voetbalclub. De amateurploeg, die uitkomt in de Tweede Divisie, stond lange tijd met 0-1 achter dankzij een rake penalty van Sven van Doorm, maar in de 93e minuut was het de net ingevallen Sven van Ingen die zijn ploeg in ieder geval aan een verlenging hielp. De treffer mag echter vooral Telstar-doelman Trevor Doornbusch aangerekend worden. Hij grabbelde bij een hoge bal mis, waarna Van Ingen over hem heen binnen kon koppen.

In de verlenging was het uiteindelijk toch Telstar dat aan het langste eind trok. Tom Overtoom maakte in dat halfuur de enige treffer, waarmee hij direct voor de eindstand van 1-2 tekende. Overigens trok Telstar die zege met tien man over de streep: Glynor Plet pakte zes minuten voor het einde van de verlenging zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Gelukkig voor hem bleef dat dus zonder gevolgen, want Telstar bekert verder.

Lees ook: Ontketend PEC, ontsnapping Heracles en twee bekerstunts

gerelateerd