Spraakmakende bekeravond in binnen- en buitenland

27 oktober 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten dinsdag 26 oktober.

Ontketend PEC, ontsnapping Heracles en twee bekerstunts

De eerste bekeravond van deze midweekse speelronde heeft de nodige spraakmakende resultaten opgeleverd. Zo leek Eredivisie-hekkensluiter PEC Zwolle ontketend tegen De Graafschap, ontsnapte Heracles Almelo pas op het allerlaatste moment tegen Tweede Divisionist ASWH en werden twee profclubs uitgeschakeld door amateurs.

NAC trekt aan langste eind in heerlijke bekerthriller

In een heerlijk toetje na een enerverende bekeravond bereikte NAC Breda dinsdag de volgende ronde ten koste van VVV-Venlo. In de slotfase van de officiële speeltijd zorgde Thom Haye voor een verlenging, waarna uiteindelijk ook strafschoppen nodig bleken om een winnaar te bepalen. Deze nam NAC het best en dus bekert de ploeg na een zinderende avond verder.

Martens breekt de ban in uiterst moeizame zege Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond de derde overwinning op rij geboekt. In Minsk won het met 0-2 van Wit-Rusland. De zege kwam na een moeizaam eerste uur pas laat tot stand: Lieke Martens brak de wedstrijd open, waarna Daniëlle van de Donk de score verdubbelde.

Chelsea wint na penalty's; Ziyech eindelijk weer belangrijk

Hakim Ziyech beleefde dinsdagavond een mooi moment in de League Cup-wedstrijd tegen Southampton. Voor het eerst sinds eind september begon hij weer in de basis bij Chelsea, waarin hij ook nog eens een assist leverde. Overigens was dat in eerste instantie nog niet genoeg; The Blues hadden strafschoppen nodig om de kwartfinale te bereiken.

Danjuma op de valreep weer goud waard voor Villarreal

Arnaut Danjuma was dinsdagavond weer van enorme waarde voor Villarreal. Zijn ploeg leek in eigen huis tegen Cadiz voor de derde keer op rij een competitienederlaag te gaan lijden, maar in de absolute slotfase sloeg de Nederlander weer toe. Met een bijzonder knap doelpunt redde hij een punt voor zijn ploeg.

Invaller Hazard redt gehavend Dortmund in DFB Pokal

Borussia Dortmund heeft de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt ten koste van FC Ingolstadt. Daarmee heeft het gedaan wat het moest doen, al ging dat een stuk minder soepel dan vooraf gehoopt. Thorgan Hazard hielp zijn ploeg als invaller uiteindelijk aan een 2-0 overwinning.

Bizarre goals helpen Arsenal aan winst; AC Milan pakt koppositie

Arsenal staat na dinsdagavond in de kwartfinale van de League Cup. In de achtste finale werd in eigen huis afgerekend met Leeds United: 2-0. Beide doelpunten waren daarbij overigens opmerkelijk te noemen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen