Bizarre goals helpen Arsenal aan winst; AC Milan pakt koppositie

Bizarre goals helpen Arsenal aan winst; AC Milan pakt koppositie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 oktober 2021 – Arsenal staat na dinsdagavond in de kwartfinale van de League Cup. In de achtste finale werd in eigen huis afgerekend met Leeds United: 2-0. Beide doelpunten waren daarbij overigens opmerkelijk te noemen. 

In een duel om de League Cup kreeg Arsenal bezoek van competitiegenoot Leeds United. In aanloop naar het duel waren The Gunners alweer zeven duels ongeslagen, terwijl de bezoekers überhaupt pas één keer wisten te winnen in de Premier League. Het was dan ook Arsenal dat op voorsprong kwam, al zou dat wel 55 minuten duren. Het was Calum Chambers die een wel heel bijzondere invalbeurt kende. 

De verdediger stond namelijk welgeteld 23 seconden op het veld toen hij de 1-0 binnenkopte. Het doelpunt zelf was ook eigenaardig. Het leek er namelijk op dat doelman Illan Meslier de bal stopte, maar dit bleek achter de lijn te zijn geweest. Een geldig doelpunt dus, dat Arsenal op voorsprong zette en bovendien de mogelijkheid gaf om verder uit te lopen.

In de 69e minuut was het namelijk Eddie Nketiah met opnieuw een heel merkwaardige treffer. Hij tikte de bal knap over Meslier heen, waarmee hij in een leeg doel binnen kon tikken, maar raakte de bal vervolgens verkeerd. Toch rolde deze nog net de verre hoek in, kon er geen verdediger meer aankomen en gooide Nketiah dus toch de wedstrijd in het slot. Arsenal won met 2-0 en bereikte zo de kwartfinale van de League Cup. 

AC Milan - Torino 1-0
Van The Gunners vervolgens naar een voormalig Arsenal-speler, want Olivier Giroud liet zich vanavond weer eens gelden in de Serie A. De Franse spits was de matchwinner bij de 1-0 zege van AC Milan op Torino. Uit een verlengde hoekschop kon hij na een kwartier spelen van dichtbij zijn vierde treffer van het seizoen maken. Het was een belangrijke, want daarmee staat Milan voorlopig alleen aan kop in de Serie A. Napoli kan donderdag weer op gelijke hoogte komen, als het ten minste in eigen huis wint van Bologna. 

Reacties

gerelateerd