Ontketend PEC, ontsnapping Heracles en twee bekerstunts

Ontketend PEC, ontsnapping Heracles en twee bekerstunts

26 oktober 2021 – De eerste bekeravond van deze midweekse speelronde heeft de nodige spraakmakende resultaten opgeleverd. Zo leek Eredivisie-hekkensluiter PEC Zwolle ontketend tegen De Graafschap, ontsnapt Heracles Almelo pas op het allerlaatste moment tegen Tweede Divisionist ASWH en werden twee profclubs uitgeschakeld door amateurs.

PEC Zwolle - De Graafschap 4-1
Voor het eerst dit seizoen viel er afgelopen weekend iets te juichen voor PEC Zwolle. De hekkensluiter van de Eredivisie boekte thuis tegen Heracles Almelo de eerste driepunter (1-0) van het seizoen. De Zwollenaren leken direct ontketend, want drie dagen later werd ook in de beker gewonnen.

Dankzij doelpunten van Yuta Nakayama, Mustafa Saymak en Dean Huiberts met liefst 4-1 te sterk voor De Graafschap, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, dat zich vooral het geklungel bij de tweede goal zal aanrekenen. Joey Konings deed via een penalty nog iets terug namens de Doetinchemmers, al was dat veel te laat. Bovendien bracht invaller Leandro Fernandes de marge in de slotfase terug naar drie doelpunten. PEC bekert verder en de club lijkt langzaam uit het dal te klimmen.

ASWH - Heracles Almelo 1-3
Heracles Almelo, de andere Eredivisionist die in actie kwam, had het bijzonder lastig tegen ASWH, de nummer zeventien uit de Tweede Divisie. Rai Vloet had de ploeg nog wel op 0-1 gezet, maar een gelijkmaker van Luuk Admiraal maakte de toch al lastige avond van de Heraclieden nog iets lastiger. Pas in de slotfase kwam het tot een ontsnapping. Daar was een eigen doelpunt in de 87e minuut voor nodig. In de allerlaatste minuut van de extra tijd zorgde Vloet met zijn tweede van de avond ook nog voor de 1-3. 

DVS '33 Ermelo - FC Eindhoven 2-1
Een van de eerste bekerstunts kwam op naam van DVS '33 Ermelo, een club uit de Derde Divise Zondag. De ploeg won in eigen huis met 2-1 van FC Eindhoven, de nummer tien van de Keuken Kampioen Divisie. Beide Ermelose doelpunten werden gemaakt door de 28-jarige aanvaller Benjamin Roemeon. De aansluitingstreffer van Jasper Dahlhaus in de 96e minuut kwam te laat; voor FC Eindhoven kwam er een vroegtijdig einde aan het bekeravontuur.

SV Spakenburg - FC Dordrecht 3-0
Een andere amateurclub die won van een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie was SV Spakenburg. De Tweede Divisionist was in eigen huis met liefst 3-0 te sterk voor FC Dordrecht. Ravalino Junte zette Spakenburg al na vijf minuten op voorsprong, waarna Yannick Zeeman en Frank Schilder ervoor zorgden dat de eindstand al bij rust op het scorebord stond.

Overige uitslagen:
FC Volendam - FC Emmen 0-3
Roda JC - FC Den Bosch 2-1
Sparta Nijkerk - ADO Den Haag 0-2
ACV Assen - MVV 0-3

Lees ook: Ruime bekerzege Utrecht; Leipzig heeft veel moeite met amateurs

gerelateerd