Feyenoord
3 – 0
Fortuna Sittard

CL-record doet Pasveer niets: "Soms wel heel vergezocht"

CL-record doet Pasveer niets: "Soms wel heel vergezocht"

26 oktober 2021 – Remko Pasveer heeft bij Ajax de nodige kritiek te verduren gehad, maar was deze week de grote man. Met enkele knappe reddingen was hij een van de uitblinkers bij de indrukwekkende zeges op Borussia Dortmund (4-0) en PSV (5-0). Zelf blijft de doelman daar uiterst nuchter onder. 

Dat bleek onder meer toen hij in gesprek met de clubmedia van Ajax werd gevraagd om zijn prestaties van de afgelopen week een cijfer te geven. "Een goede 7,5", antwoordde hij. Lachend: "Dat is toch voldoende, dat is toch prima? Misschien een beetje bescheiden. Ik ben niet iemand die makkelijk cijfers geeft aan zichzelf. Maar ik heb een goede week gehad. Ik denk dat dat voor de hele club geldt."

Toch was Pasveer in het bijzonder een van de uitblinkers, te meer omdat hij een record neerzette in het duel tegen Borussia Dortmund. "Ik hoorde een feitje over Haaland. Dat ik de eerste keeper was die drie doelkansen van Haaland onschadelijk had gemaakt in de Champions League. Wat dat met me doet? Helemaal niets", lachte hij. "Ik ben helemaal van de statistieken. Het is leuk dat andere mensen dat bijhouden, maar soms zijn die weetjes wel heel vergezocht."

Ook tegen PSV was Pasveer belangrijk door al vroeg in de wedstrijd enkele reddingen te verrichten. "Dat is natuurlijk lekker. De jongens voelen dat ook. Als je dat vertrouwen hebt, ga je uiteindelijk ook vanuit achteruit lekker voetballen. Dan komen zij niet onder de druk uit en krijgen wij meer grip op de wedstrijd waardoor wij meer voor hun doel komen. Met onze kwaliteiten scoren we dan heel makkelijk."

gerelateerd