Ruime bekerzege Utrecht; Leipzig heeft veel moeite met amateurs

26 oktober 2021, 20:33   Bijgewerkt: 26 oktober 2021, 20:43

FC Utrecht heeft heeft het Hoornaarse SteDoCo niet in staat gesteld om te stunten in de KNVB Beker. Op bezoek bij de club uit de Derde Divisie won de Eredivisionist met 0-5. 

Op bezoek aan Hoornaar liet Utrecht weinig aan het toeval over. Trainer René Hake stuurde gewoon een sterke formatie het veld in, met slechts enkele wijzigingen ten opzichte van de 2-1 competitiezege op sc Heerenveen. De twintigjarige Remco Balk was een van de reserves die wél de kans kreeg in het bekerduel en dat vertrouwen betaalde de spits direct uit. Na ruim een kwartier verzorgde hij de Utrechtse openingstreffer.

De mooiste van de avond viel vlak voor rust en kwam op naam van Othman Boussaid. De vleugelspeler kreeg de ruimte om gevaarlijk te worden en krulde de bal erg mooi de kruising in. Utrecht ging met een 0-2 tussenstand de kleedkamer in en verdubbelde die voorsprong in het tweede bedrijf. Ook Adam Maher droeg met een fraaie knal bij aan de ruime zege. In de laatste tien minuten waren ook Moussa Sylla en Sander van de Streek nog trefzeker, waarmee zij de eindstand op 0-5 bepaalden. 

DFB Pokal

Ook in Duitsland wordt in deze vrije midweek bekervoetbal gespeeld en ook daar leverde de eerste affiches geen verrassingen op. Wel had RB Leipzig het bijzonder moeilijk met de amateurs van Babelsberg, maar een door Dominik Szoboszlai benutte strafschop was genoeg voor een 0-1 zege. Hoffenheim won met 5-1 van 2. Bundesliga-club Holstein Kiel, dat vorig seizoen nog stuntte door Bayern München uit te schakelen, en boekte daarmee de grootste zege van de avond.

Overige uitslagen:

1860 München - Schalke 04 1-0

Preußen Münster - Hertha BSC 1-3

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen