Wolfsburg vindt al na twee dagen opvolger Van Bommel

Wolfsburg vindt al na twee dagen opvolger Van Bommel

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 oktober 2021 – Nog geen twee dagen nadat Mark van Bommel door VfL Wolfsburg op straat werd gezet, heeft de club al een vervanger gevonden. De club is gegaan voor de 39-jarige Duitser Florian Kohfeldt, die tot afgelopen zomer trainer was van Werder Bremen.

Het was nog maar twee dagen geleden dat Van Bommel ontslagen werd door de club. Verklaard werd dat er binnen de club niet het geloof was dat de club met de Nederlandse trainer snel uit het dal zou klimmen. "Er waren meer verdelende dan verbindende factoren", zei directeur Jörg Schmadtke bovendien. Van Bommel zelf gaf aan 'teleurgesteld en verrast' te zijn door zijn abrupte ontslag.

Wolfsburg zelf heeft dus snel doorgeschakeld. "We hebben de afgelopen uren veel gesprekken gevoerd en een selectie gemaakt van de mogelijke kandidaten", lichtte sportief directeur Marcel Schäfer toe op de clubwebsite. "We zijn blij dat we een akkoord hebben kunnen bereiken met Florian Kohfeldt en zijn ervan overtuigd dat we samen met hem weer successen zullen gaan boeken."

Kohfeldt was zijn gehele trainersloopbaan (sinds 2009) actief bij Werder Bremen, waar hij door de jaren heen verschillende functies vervulde. Van november 2017 tot afgelopen zomer was hij hoofdtrainer van de club, waarna in zijn laatste seizoen degradeerde naar de 2. Bundesliga. Bij zijn nieuwe ploeg Wolfsburg tekende hij een contract tot medio 2023. 

gerelateerd