'Monstersalaris moet ook Ten Hag naar Newcastle lokken'

'Monstersalaris moet ook Ten Hag naar Newcastle lokken'

26 oktober 2021 – Nu Newcastle United door de recente Saoedische overname stinkend rijk is geworden, is het in alle lagen van de club op zoek naar topversterking. Eerder werd de Directeur Voetbalzaken van Ajax Marc Overmars al aan de club gelinkt en ook trainer Erik ten Hag zou nu op het lijstje staan.

Dat meldde althans de Engelse boulevardkrant The Daily Mail. Volgens dat medium wil de club proberen om hem te verleiden met een enorm salaris van zes miljoen pond netto (elf miljoen bruto) per jaar - omgerekend meer dan zeven miljoen euro. Daarmee zou hij naar verluidt de op twee na best betaalde manager in de Premier League worden. Alleen Pep Guardiola en Jurgen Klopp verdienen meer.

De krant is er overigens nog niet volledig van overtuigd dat het Newcastle ook zal lukken om Ten Hag binnen te halen. De trainer heeft het bij Ajax immers goed voor elkaar en ergens anders instappen zou daarmee een risico zijn. Mocht hij wel besluiten om de Amsterdamse club achter zich te laten, dan verwacht de krant dat hij hoe dan ook bij een Europese topclub belandt. Ook bij Manchester United, waar trainer Ole Gunnar Solskjaer steeds meer onder vuur ligt, zou hij al genoemd worden.

Nadat de overname van Newcastle officieel werd, zat toenmalig trainer Steve Bruce direct op de schopstoel. Bij de nieuwe ambities zou een grotere naam beter passen. Bruce hield het nog twee weken vol, maar werd uiteindelijk toch ontslagen. Naast Ten Hag werden ook trainers als Roberto Martinez, Frank Lampard en Lucien Favre al genoemd. 

Lees ook: BREAKING: 'Overmars binnenkort om tafel met Newcastle United'

gerelateerd