Heerenveen laat stadion niet eens halfvol tegen Feyenoord

Heerenveen laat stadion niet eens halfvol tegen Feyenoord

26 oktober 2021 – SC Heerenveen heeft voorzorgsmaatregelen genomen voor de Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord. De Friezen hebben ervoor gekozen dat op 22 december tegen de Rotterdammers alleen seizoenkaarthouders welkom zijn in de vakken voor thuissupporters. Er komt dus helemaal géén losse verkoop en dat betekent een verre van vol Abe Lenstra Stadion.

Dat heeft sc Heereneen dinsdagmiddag gecommuniceerd, al werd de beslissing al genomen na de vorige ontmoeting tussen beide clubs anderhalf jaar geleden. Toen vonden er diverse ongeregeldheden plaats met uitsupporters in de vakken van sc Heerenveen-supporters, maar waarbij de kaarten werden opgekocht door fans van de bezoekende partij.

Dat leverde zo veel onrust op rondom het duel, dat de club besloot om bij de volgende onderlinge partij voorzorgsmaatregelen te nemen. Daardoor zal het stadion nog lang niet voor de helft vol zijn, want er gingen in totaal iets meer dan elfduizend jaarkaarten over de toonbank bij sc Heerenveen. Opgeteld met een uitverkocht uitvak, is dat nog minder dan de helft van de maximale 27.224 beschikbare plekken.

Tegen Ajax was het stadion recent bijna uitverkocht, met de ruim 25 duizend aanwezige fans in het onderkomen van de Friese club. Voor seizoenkaarthouders en zakelijke relaties geldt ditmaal eveneens dat het bijkopen van wedstrijdkaarten niet mogelijk is. 'Natuurlijk kent de club de nadelige gevolgen van het besluit, maar bij sc Heerenveen staat veiligheid voorop', staat te lezen in het statement.

gerelateerd